Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skat

Udstationering af medarbejdere

Overvejer din virksomhed at udstationere medarbejdere i udlandet, har skattereglerne i Danmark og udstationeringslandet stor indflydelse på både virksomhedens og dine medarbejderes situation og omkostninger.

Du er her

Først skal du kende til skattelovgivningen i de to lande, og derefter er det vigtigt at finde ud af, om medarbejderens skattepligt i Danmark ændrer sig. Det afhænger blandt andet af udstationeringens varighed og medarbejderens personlige forhold i Danmark.

Mange lande har lempelige skatteregler for udstationerede medarbejdere. Det giver mulighed for at sammensætte en lønpakke med store fordele for både din virksomhed og dine medarbejdere. Til gengæld er andelen til social sikring ofte højere i udlandet end i Danmark. Derfor vil det som regel være en fordel for begge parter at planlægge udstationeringen, så medarbejderen forbliver på dansk socialsikring og dermed undgår en stor ekstraudgift.

Udstationerer du en sælger, der har bemyndigelse til at indgå aftaler i udlandet, risikerer din virksomhed at få fast driftssted i udlandet. Også selv om sælgeren blot arbejder fra sin private bopæl, og der ikke oprettes en firmaadresse i det pågældende land. Det kan medføre, at virksomheden skal betale virksomhedsskat i det pågældende land.  

Hos ADVODAN råder vi over specialister, der rådgiver din virksomhed om skatteregler og særlige forhold i forbindelse med udstationering af medarbejdere i udlandet.

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.696 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.696 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.