Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Køb af ejerlejlighed

Køb af ejerlejlighed minder på mange måder om køb af hus. Det handler dog ikke kun om at finde den rette bolig – drømmelejligheden skal også gå hånd i hånd med en velfungerende ejerforening.

Du er her

Når du overvejer at købe ejerlejlighed, er din kommende bolig en del af en fælles bygning. Derfor skal du være opmærksom på en række ting både ved lejlighed og ejendom, inden du skriver under på købsaftalen.

Vær ekstra opmærksom på stand

Når en lejlighed bliver sat til salg, udarbejdes der som udgangspunkt ikke en tilstandsrapport som ved en hushandel. Det vil sige, at du som mulig køber har pligt til at kigge ekstra grundigt efter for fejl og mangler, når du besigtiger lejligheden. Påpeger du ikke eventuelle skader eller mangler, inden du underskriver købsaftalen, er du selv økonomisk ansvarlig for at udbedre skaderne efterfølgende.

Det er derfor en god idé at tage en byggesagkyndig med, så I sammen kan gennemgå lejlighed og ejendom.

Du bør især være opmærksom på:

  • Om der er synlige skader på døre, lofter, vinduer og vægge.
  • Om der er problemer med lejlighedens mindre synlige dele. Er faldstammer og rør korrekt installerede, og er elektriske installationer lovlige? Det kan være en god idé at anmode om et el- og VVS-tjek - og at aftale med sælger, at eventuelle ulovlige installationer bliver udbedret inden overtagelse, eller at omkostningen medregnes i refusionsopgørelsen.
  • Hvordan ejendommens stand er, da du som kommende ejer skal være med til at betale for vedligehold og renovering.   

Hvad med ejerskifteforsikring?

Du har mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, som kan sikre dig mod uforudsete udgifter til skjulte skader i lejligheden. Det kræver dog, at du får udarbejdet en tilstandsrapport for både lejlighed og ejendom, hvilket kan være dyrt. Der skal også laves en el-installationsrapport, inden du kan tegne en ejerskifteforsikring.

Læs mere om ejerskifteforsikring

Hvordan er ejerforeningen?

Du køber ikke kun en bolig – du bliver også en del af et fællesskab med både muligheder og pligter. Derfor skal du også gennemgå ejerforeningens vedtægter og referater fra generalforsamlinger:

  • Hvordan er ejerforeningens økonomi, og hvordan hæfter du i forhold til de lån, der er optaget?
  • Er der planlagt større vedligeholdelsesarbejder på fx tag eller andre fællesarealer? Det kan betyde væsentlige større udgifter på sigt end først antaget
  • Må du holde husdyr i lejligheden?
  • Er der mulighed for at fremleje din lejlighed på et senere tidspunkt?
  • Er der faste fællespligter, som du skal deltage i – fx årlige havedage o.l.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.