Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Arv og Testamente

Arv er noget vi alle kommer i berøring af på et eller andet tidspunkt i livet. Har du et ønske om at din arv skal fordeles på en bestemt måde, er det vigtigt at oprette et testamente. Hvis ikke du gør det, bliver arven fordelt efter arveloven, hvilket kan resultere i store økonomiske og familiemæssige problemer for de efterladte.

Det er svært for mange at tænke på, at vi alle skal herfra en dag. Det er absolut en god ide at oprette testamente, da der er mange fordele herved. Gennem oprettelse af testamente er det dig, der tager stilling til, hvordan din formue skal fordeles til de efterladte. Så skal de efterladte ikke forholde sig til det, i en måske i forvejen følelsesmæssig hård situation.
 

Hvorfor oprette et testamente?

Der er flere situationer, hvor det er en stor fordel at oprette et testamente, da det sikre at de efterladte ikke kommer i økonomiske eller familiemæssige problemer.

Særligt i disse situationer bør du oprette et testamente:

  • Hvis du lever i forhold med sammenbragte børn
  • Hvis du lever i et ugift forhold
  • Hvis du er enlig med eller uden børn
  • Hvis du er barnløs
  • Hvis du ønsker en bestemt fordeling af dine personlige aktiver
  • Hvis du ønsker at gøre arvingernes arv til særeje
  • Hvis du ønsker at spare afgift
  • Hvis du ønsker at bestemme hvem der skal tage sig af dine børn, hvis begge forældrene falder væk samtidigt

ADVODAN Aalborg er eksperter i arv og testamente og tager gerne en snak med dig, hvor vi opridser de mange fordele ved et testamente. Vi hjælper dig med oprettelsen og rådgiver dig i at finde den løsning, der passer bedst til din situation.
 

Vidnetestamente eller Notartestamente

Et testamente kan oprettes som et vidnetestamente eller et notartestamente:

Vidnetestamente
Testamentet oprettes og underskrives af to vidner, der ikke må være familie. Det kan f.eks. være naboer, venner, kollegaer mm. Det er vigtigt at man sørger for, at vidnerne afgiver de rigtige erklæringer og at vidnerne er klar over, at det er et testamente de bevidner underskriften af.
Risikoen ved denne form for testamente er, om testamentet er at finde når man afgår ved døden og om der er nogen der fremsætter indsigelse mod ens evne til at oprette testamente.

Notar testamente
Her underskrives det færdige testamente for notaren der findes i skifteretten. Testamentet underskrives i to eksemplarer hvor notaren opbevare det ene eksemplar og indberetter til centralregistret for testamenter, at der dd er oprettet testamente i f.eks. Aalborg. Det andet eksemplar får man selv med.

Oprettelse ved notaren betyder altså, at testamentet altid kommer frem når man dør, da skifteretten spørger det centrale register om afdøde har oprettet testamente og i bekræftende fald, indhentes der en kopi heraf. Notartestamentet indebærer også, at notaren ved sit stempel/klistermærke i dag bekræfter at testatorerne var i stand til at oprette testamentet.

ADVODAN Aalborg anbefaler altid at snakke med en advokat i forbindelse med udarbejdelsen af et testamente, så du sikre at dit testamente er gyldigt og korrekt udført.

Advodanaalborg Aegtepagtparpaagynge        Advodanaalborg Hangekojefamilieadvokat

Hvor meget kan du disponere over

Afhængig af din situation, er der forskel på hvor meget du kan disponere over. Det er vigtigt at huske at ens samlever ALDRIG arver - medmindre der er oprettet et testamente.

Efterlader du dig hverken ægtefælle eller børn, kan du ved testamente disponere over 100 % af det du efterlader dig. Efterlader du dig enten ægtefælle og/eller børn, kan du ved testamente disponere over 75 % af det du efterlader dig. De sidste 25 % er tvangsarv som du ikke kan disponere over. De tilfalder nemlig din ægtefælle og/eller børn. Har du både ægtefælle og børn deles de 25 % med halvdelen til ægtefællen og halvdelen til barn/børn. Har du derimod kun enten ægtefælle eller barn/børn tilfalder de 25 % dem.

Er du i tvivl om arvelovens regler, hjælper vi hos ADVODAN Aalborg gerne med at forklare dem.
 

HUSK – testamente før 2008

Hvis du har oprettet et testamente før 2008, er det en god ide at tage fat i en af vores familieadvokater. I 2008 kom der nye regler i forhold til arv og testamente, som muligvis kan have indflydelse på dit testamente. Har du før 1990 truffet bestemmelse om, at arven efter dig skal være særeje, bør du ligeledes for tjekket dit testamente.

Få derfor en advokat til at læse dit testamente igennem, for at sikre at du stadig kan opnå dine ønsker.
 

Informationsmøde omkring arv og testamente

Vi afholder jævnligt informationsmøder omkring Arv og Testamente, hvor vi rådgiver om arvelovens regler. Er i en større gruppe, der har interesse i at høre mere om arv og testamente, så kommer vi gerne ud til jer og afholder et møde. Ring til os på 9631 3300 og hør mere.

Vores familieadvokater tager også gerne en uforpligtende snak med dig om netop din situation. Vi hjælper dig med oprettelsen af et testamente og rådgiver dig i, hvordan din familie bedst muligt undgår store stridigheder, når du dør.

Vil du vide mere?

ADVODAN har lavet en portal, der giver dig overblik over arven efter dig. Her finder du bl.a. otte video-guides, der hver især henvender sig til otte forskellige målgrupper. Der er tre film om ugifte par med henholdsvis fælles børn, stedbørn og uden børn. Der er tre film om gifte par med henholdsvis fælles børn, stedbørn og uden børn. Og endeligt er der to film, der henvender sig til singler både med og uden børn. Disse videoer giver dig en godt overblik over, hvad der sker når du dør og der ikke er oprettet et testamente.
Du kan se videoerne om arv og testamente her.

Du kan også downloade ADVODAN brochure omkring Arv - download den her...

GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.