PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Dødsboer kan tilbagelevere bil, købt med ejendomsforbehold til fuld og endelig afgørelse

Højesteret har i 2020 afsagt en dom, hvor det fremgår at også dødsboer har ret til at tilbagelevere en bil købt på købekontrakt med ejendomsforbehold til fuld og endelig afgørelse, sådan at finansieringsselskabet, hvis bilen indbringer mindre ved videresalg end restgælden, selv skal bære tabet.

Hvis man er pårørende/arvinger i et dødsbo, så er det vigtigt at være opmærksom på hvilke aftaler og betalinger som pårørende har indgået i, før man begynder at foretage nogen form for betalinger.

Det gælder for så vidt alle betalinger, men i særdeleshed hvis afdøde har købt en bil med ejendomsforbehold ved et finansieringsselskab og bilen har en mindre værdi end det der skyldes til finansieringsselskabet.

I disse situationer kan der være meget store fordele, ved at aflevere bilen til fuld og endelig afgørelse ved finansieringsselskabet.

Når man køber en bil gennem et finansieringsselskab, tinglyses der ofte ejendomsforbehold i bilen og der indgås en betalingsaftale i overensstemmelse med kridtaftalelovens bestemmelser.

Finansieringsselskabet er, når en sådan en aftale laves, forpligtet til at tage bilen tilbage hvis køber misligholder låneaftalen. Denne regel gælder således også nu i forhold til dødsboer selvom der ikke er sket en misligholdelse af de løbende betalinger til finansieringsselskabet før dødsfaldet.

Nu har højesteret i 2020 således endegyldigt tage stilling til sagen, og der er således mulighed for at aflevere bilen til fuld og endelig afgørelse når der er tale om et dødsbo.

Som det fremgår af ovenstående, er det vigtigt at man som pårørende/arving til en afdød, forholder sig til de økonomiske aftaler som den afdøde har indgået i, og ikke giver sig til at disponere før man har søgt rådgivning.

Vi har mange års erfaring med rådgivning i forbindelse dødsboer, samt behandling af dødsboer, og har du således behov for rådgivning, så kontakt venligst advokat og autoriseret bobestyrer (Aalborg og Hjørring retskreds) Hanne Bruun Jacobsen på telefon 9631 3303 eller mail habj@advodan.dk

Vil du vide mere?

Hanne Bruun Jacobsen

Advokat (H), Partner, Autoriseret Bobestyrer, Certificeret Insolvensadvokat, Mediator
Læs mere om Hanne

0 kommentar

0 / 700 tegn