PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få styr på medarbejdernes ferie nu

Ferieåret er ved at være slut, og har dine medarbejdere stadig ferie til gode, er det nu, du skal bede dem om at holde den. Ellers kan du risikere at skulle udbetale feriepengene.

Den 1. maj overgår vi til et nyt ferieår, og det er ved at være sidste chance for at afholde sin restferie. Og her har du som arbejdsgiver en særlig forpligtelse over for dine medarbejdere.

”Du skal give dine medarbejdere en måneds varsel, hvis du vil bede dem om at holde deres sidste ferieuge. Hvis de ikke når at afholde ferien inden den 30. april, og du ikke har overholdt tidsfristen, har du pligt til at udbetale feriepengene til medarbejderne, hvis de beder om det,” siger advokat Thomas Frisgaard fra ADVODAN Aalborg og fortsætter:

”Hvis det ikke passer ind, at medarbejderne holder ferien i april, kan I også aftale, at ferien overføres til næste ferieår. I har faktisk helt frem til 30. september i det nye ferieår til at lave den aftale. Men det er vigtigt, at du allerede nu overholder din varselsforpligtelse.”

 

SOMMERFERIEN SKAL OGSÅ VARSLES

Advokaten anbefaler også, at du får et overblik over dine medarbejderes sommerferie nu. Varsling af den såkaldte hovedferie på tre uger skal nemlig ske mindst tre måneder før. Og det har betydning, hvis du planlægger at holde sommerferielukket i en bestemt periode, eller du og dine medarbejdere ikke kan blive enige om, hvornår ferien skal afholdes.

”I så fald har du som arbejdsgiver lov til at fastsætte, hvornår ferien skal placeres. Og det skal du altså fortælle dine medarbejdere senest tre måneder før. Jeg vil dog altid anbefale, at man prøver at finde en mindelig løsning med sine medarbejdere, så afholdelse af ferie passer ind i både virksomhedens drift og børnefamiliens hverdag,” siger Thomas Frisgaard.

 

FAKTA – SÅDAN ER FERIEREGLERNE:

  • Alle medarbejdere har ret til at afholde fem ugers ferie om året
  • De fem uger er delt op i tre ugers hovedferie og to ugers restferie
  • Varsling af hovedferiens placering skal ske mindst tre måneder før fra arbejdsgivers side
  • Restferie skal varsles senest én måned før afholdelse
  • Overenskomster eller særligt indgåede aftaler i kontrakten kan give bedre vilkår for medarbejderne end ferielovens regler

Vil du vide mere?

Thomas Frisgaard

Advokat (H), Partner, Beneficeret forsvarsadvokat
Læs mere om Thomas

0 kommentar

0 / 700 tegn