PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Hvordan handler man på andres vegne, ved brug af sit eget MitID?

Hvis man skal handle på vegne af ens nærmeste, skal man enten have en fremtidsfuldmagt der er sat i kraft, eller en generalfuldmagt. Hvis man således har en fremtidsfuldmagt, der er sat i kraft eller generalfuldmagt, kan man få fuldmagt til digital selvbetjening via. Portalen ”Digital Fuldmagt”. Man kan ved ovennævnte benytte sit eget MitID, til at handle på vegne af den person, man har en fuldmagt fra i de offentligt tilgængelige selvbetjeningsløsninger.

Hvordan får man oprettet en digital fuldmagt?

For at få oprettet en digital fuldmagt på baggrund af en fremtidsfuldmagt eller generalfuldmagt, skal man logge på ”Digital Fuldmagt” med sit eget MitID og anmode om en fuldmagt.

Når man har valgt hvilke fuldmagt, og hvor længe man ønsker at få adgang til den digitale fuldmagt, skal man krydse af om anmodningen skal sendes som fysisk post, til den man ønsker at få fuldmagten fra.

Når den person som man skal have fuldmagt fra, har modtaget anmodningsbrevet, skal man underskrive brevet på vegne af fuldmagtsgiver, og returnere dette brev med dokumentation for oprettelsen, på borgerservice i kommunen, via digital post, eller brevpost.

For en fremtidsfuldmagt der er sat i kraft, skal følgende medsendes:

  1. Kopi af alle sider, af det underskrevne anmodningsbrev.
  2. Kopi af personbogsattest.
  3. Kop af fremtidsfuldmagten.

Hvis man alene har en delvist i kraft sat fremtidsfuldmagt, skal man kontakte den offentlige selvbetjeningsløsning man ønsker at få adgang til, for at få vejledning i at få oprettet fuldmagt til digital selvbetjening.

Der findes mere information om ovennævnte på www.borger.dk under ”Digital Fuldmagt”.

Du kan kontakte os her 9631 3300 eller aalborg@advodan.dk, advokat Hanne Bruun Jacobsen eller advokat Christian Lund Agerbæk, hvis du vil have hjælp med at få oprettet en fremtidsfuldmagt, som også sikrer, at dine nærmeste pårørende kan få digital fuldmagt, når fremtidsfuldmagten bliver sat i kraft.

Vil du vide mere?

Hanne Bruun Jacobsen

Advokat (H), Partner, Autoriseret Bobestyrer, Certificeret Insolvensadvokat, Mediator
Læs mere om Hanne

0 kommentar

0 / 700 tegn