PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Tryghed på skiferien

Når du skal ud og rejse, er det vigtigt at have styr på forsikringerne. Særligt på skiferier, kan der være stor risiko for, noget der går galt. Så hvordan er du stillet med din rejseforsikring, og hvad sker der hvis skaden ikke kun rammer dig selv? Disse spørgsmål har vi samlet herunder, så du kan føle dig mere sikker på rejsen.

Hvordan dækker din rejseforsikring?

Hvis du vil være dækket på din rejse, er det vigtigt du får tegnet en rejseforsikring. Rejseforsikringen dækker de situationer, hvor du kommer til skade i udlandet og derfor skal modtage behandling eller betale for hjemtransport. Derudover vil en rejseforsikring også erstatte det tab du lider, hvis din ferie slutter pludseligt. Det må dog bemærkes, at forsikringens indhold er lidt forskellig alt efter hvilket forsikringsselskab, du tegner hos. Kontakt derfor dit forsikringsselskab inden rejsen og hør dem, hvad din forsikring egentlig dækker. Særligt for skiferie vil det være vigtigt at undersøge dækningen af din rejseforsikring, da det ofte ses, at man for disse rejser skal købe et tillæg til rejseforsikringen. 

 

Hvis skaden rammer andre end dig selv

Kommer du til at volde skade på andre eller deres ejendele på jeres rejse, vil du risikere at pådrage dig et erstatningsansvar herfor. Dette ansvar vil ikke være dækket af rejseforsikringen. Du behøver dog alligevel ikke at stå alene med ansvaret, da du kan vælge at tegne en privatansvarsforsikring, hvor ansvaret for den forvoldte skade vil blive overført til forsikringsselskabet. Privatansvarsforsikringen tegner du ikke selvstændigt. Den vil i stedet være indeholdt i en af dine andre forsikringer, fx i din indboforsikring. Hvis din privatansvarsforsikring er indeholdt i din indboforsikring, vil det typisk både være dig, der tegner forsikringen, og din husstand, der får dækket ansvaret, hvis en af jer kommer til at volde skade på andre. Den dækkede personkreds vil være forskellig, alt efter hvilke i privatansvarsforsikringen indeholder. Du bør derfor undersøge, hvilken af dine forsikringer, der indeholder privatansvarsforsikringen samt hvem der er dækket af den.

 

Er ansvarsforsikring nok?

Privatansvarsforsikring dækker kun skade på andre og derfor ikke på dig selv. Hvis du gerne vil være sikret i tilfælde af, at du ved en pludselig ulykke pådrages personskade, skal du i stedet tegne en ulykkesforsikring. Denne dækker bl.a. udgifter til behandling af de følger ulykken medfører samt en evt. méngodtgørelse, hvis du får mén efter ulykken. Hvis din skade kommer af en ulykke i forbindelse med almindeligt skiløb, vil forsikringen typisk dække skaden. Er du mere nysgerrig på behandling af personskader, kan du læse nærmere herom her.

 

Har jeg brug for en advokat?

Som følge af en personskade der er sket på eksempelvis skiferie, kan der være flere årsager til at tage kontakt til en advokat, for at få afdækket muligheder og eventuelt påbegynde et sagsforløb.

Hos Advodan Aalborg er vi specialiseret i at varetage netop din sag, hvis det skulle omhandle et afvist erstatningskrav, uenighed om erstatningsbeløb, eller hvis du går med overvejelserne om at anlægge sag mod dit forsikringsselskab som følge af din sagsbehandling.

Sidder du med spørgsmål omkring din sag som involverer komplekse spørgsmål eller tvister om ansvar, eller ønsker advokatbistand til at vurdering om skaden kan udløse en erstatning, er vi klar til at hjælpe på aalborg@advodan.dk eller 96313300.

0 kommentar

0 / 700 tegn