PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Derfor skal du passe på med at give dine medarbejdere gavekort i stedet for firmajulefrokost

Flere arbejdsgivere har grundet corona erstattet årets julefrokost med et gavekort til de ansatte, som kan benytte gavekortet på forskellige restauranter. Det kan dog nemt føre til en uforudset skatteregning.

Uanset kuvertprisen, bliver en hel eller delvis arbejdsgiverbetalt julefrokost betragtet som et skattefri personalegode. Dette er også selvom julefrokosten afholdes på restaurant. Derfor kan det umiddelbart virke simpelt at erstatte dette års aflyste julefrokost med et gavekort til lokale spisesteder. Selvom gavekortet erstatter et ellers skattefri personalegode, er det kun skattefrit under særlige omstændigheder, da det behandles efter skatteretlige regler for gavekort.

 

Hvad siger reglerne?

Ifølge de gældende skatteregler sidestilles et gavekort, hvor den ansatte frit kan vælge mellem alle retter på en restaurant eller café med kontanter ud fra et skattemæssigt perspektiv. Derfor bliver værdien gavekortet skattepligtigt. Arbejdsgiverne skal i den forbindelse derfor indeholde AM-bidrag og A-skat af værdien. Her er det uden betydning, hvorvidt gavekortet kan byttes til kontanter eller ej.

 

Gavekort er desuden ikke omfattet af bagatelgrænsen, der i år er 1.200 kr., for personalegoder. Dette skyldes, at gavekortet i skattemæssig henseende får karakter af kontant løn. I praksis betyder det derfor, at selvom den samlede værdi af for eksempel en medarbejders julegave og et gavekort ikke overskrider bagatelgrænsen, så vil gavekortet stadig blive betragtet som et løntillæg og vil derfor blive beskattet som løn.

 

Er der undtagelser?

Der findes dog undtagelser, der gør, at arbejdsgivere stadig kan give deres medarbejdere fornøjelsen af en julefrokost. Arbejdsgiveren kan for eksempel forære et gavekort til en specifik menu på en restaurant, altså hvor der ikke er frit valg af retter. I så fald vil gavekortet ud fra et skattemæssigt perspektiv være sidestillet med en tingsgave og derfor være omfattet bagatelgrænsen på 1.200 kr. Hertil skal det dog fremhæves, at bagatelgrænsen omfatter alle personalegoder givet i løbet af et år. Hvis beløbsgrænsen overskrides, vil både gavekortet og tidligere gaver blive skattepligtige.

0 kommentarer