PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få hjælp til forældremyndighed og bopælsret med en advokat fra Advodan

Hvis dig og din partner gennemgår en skilsmisse eller separation, er det vigtigt at huske på, at I begge to stadig er de vigtigste personer i jeres barns liv. Det betyder, at I sammen skal tage jer af barnet og træffe beslutninger, der er bedst for barnet. Hvis I har svært ved at blive enige, kan vores familieretsadvokat Malene Warming Nissen hjælpe jer. Første møde er altid gratis.

Vi hjælper med:

 1. Personlig rådgivning
 2. Møder i Familieretshuset
 3. Første møde er gratis

Fuld eller fælles forældremyndighed?

Når I går fra hinanden, har I som udgangspunkt fælles forældremyndighed over jeres barn/børn. Det betyder, at I skal være enige om fælles beslutninger om barnets personlige forhold, og sørge for at barnets behov bliver dækket. I skal beskytte barnet og sørge for mad, tøj, bolig og lignende.

I nogle tilfælde kan en forælder dog have fuld forældremyndighed over barnet. Det kaldes også for eneforældremyndighed, og kan forekomme hvis:

 • I selv har aftalt og anmeldt, at én af jer skal have eneforældremyndighed.
 • I har været i Familieretshuset og lavet en aftale om, at én af jer skal have eneforældremyndighed.
 • I har været i retten, hvor det er blevet besluttet, at én af jer skal have eneforældremyndighed
 • Faren (eller med-moren) ikke har registeret sig som forældremyndig ved barnets fødsel. I følge lovgivningen har moren forældremyndigheden alene, hvis ikke andet bliver registeret.

Det kan være nødvendigt at søge om fuld forældremyndighed, hvis du står I en situation, hvor samarbejdet med den anden forælder er så vanskeligt, at det går ud over jeres fælles børn. Hvis du står i denne situation, kan vores familieretsadvokat Malene Waming Nissen hjælpe dig med ansøgningen. Du kan læse mere om forældremyndighed i vores tema om skilsmisse og separation. 

Hvem skal barnet bo hos?

Hvis I har fælles forældremyndighed og kan blive enige om, hvem barnet skal bo hos, kan I dermed selv bestemme hvem der skal være bopælsforælder og hvem der skal være samværsforældre. Bopælsforælderen er den forælder, som barnet bor hos, mens samværsforælderen er den anden forælder, som har ret til samvær med barnet.

Med fælles forældremyndighed har I også mulighed for at aftale, at I skal have delt bopæl. Med delt bopæl er i begge bopælsforældre, og I skal derfor være enige om både væsentlige forhold i barnets liv.


Er I uenige om barnets bopæl?

Selvom I har fælles forældremyndighed, er det ikke sikkert, at I kan blive enige om, hvem der skal have bopælsretten. I den situation kan I starte en sag om bopæl i Familieretshuset. Til den proces kan det være en god hjælp at have en advokat til at støtte jer gennem hele forløbet. Hos Advodan Sønderjylland kan vi hjælpe jer med at finde den løsning, der er bedst for jeres barn.

Personlig rådgivning af specialiseret familieretsadvokat

Vores familieretsadvokat Malene Warming Nissen kan hjælpe dig, hvis I ikke kan blive enige om forældremyndigheden over jeres børn, eller hvis du og din tidligere partner ikke kan nå til enighed om, hvor jeres børn skal bo.

Du får blandt andet rådgivning om:

 • dine rettigheder og muligheder i forhold til forældremyndighed og børnenes bopæl
 • relaterede spørgsmål vedrørende bl.a. forældremyndighed og samvær
 • uenighed om forældremyndigheden
 • overførsel af forældremyndigheden fra den ene forældre til den anden
 • overgå fra eneforældremyndighed til fælles forældremyndighed
 • møder i Familieretshuset
 • retssagen (hvis der ikke opnås en løsning i Familieretshuset)

Der er ofte mange følelser involveret i sager om forældremyndighed, bopæl og samvær. Malene sørger altid for at lytte godt til dig, og med afsæt i juraen sikrer hun, at forløbet bliver så løsningsorienteret og konstruktivt som muligt.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Hvis du skal bruge en god advokat til en børnesag, og gerne vil have grundighed og super forarbejde og dialog, samt klædes ordentlig på til retssag/møder, kan jeg anbefale, advokat Malene W. Nissen. Hun udviser imødekommenhed, forståelse for dine/ jeres frustrationer, angst og bekymringer. Hvis du vil være sikker på at din/jeres advokat, har styr på tingene omkring sagen, kan jeg varmt anbefale advokat Malene W. Nissen fra Advodan Sønderjylland.
J.N.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Advodan var min repræsentant i kampen for mine børns ve og vel - Malene Warming forstod vigtigheden og alvoren, og jeg er i dag et stort skridt videre og er tryg ved at jeg har fundet professionel hjælp, forståelse og ihærdighed hos Advodan Sønderjylland.
Lis

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Som advokat er Malene Warming Nissen meget imødekommende, har fuld fokus, er lyttende, altid smilende og meget forstående og undersøger tingene i dybden
C.R.N.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Min oplevelse med Malene Warming Nissen har været helt fantastisk. Hun har fra start til slut været virkelig behjælpelig og har hele tiden guidet mig i hvordan jeg skulle forholde mig. Hun har været klar til at hjælpe på alle tidspunkter af døgnet. Malene er altid smilende og rar i sin væremåde og så er hun super dygtig til sit arbejde. Jeg kan klart anbefale Malene og hendes kollega Lars. Det bliver 5 stjerner herfra
Max

Lokalt advokatkontor 

Advodan Sønderjylland er et lokalt forankret advokatkontor. For os er det vigtigt at være en integreret del af vores lokalområde. Når du bliver budt indenfor i et af vores kontorer, vil du opleve, at vi sætter dig og din situation i fokus. Vi ønsker at yde det højeste niveau af professionel service gennem nærværende rådgivning, der gør dig klogere på din juridiske situation.

Læs mere om Malene Warming Nissen

Indsender formularen...

Book et gratis møde med Malene Warming Nissen