PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Skilsmisse og separation

En skilsmisse betyder som regel, at du skal igennem en hård og følelsesmæssig tid, hvor du samtidig skal tage stilling til mange juridiske, økonomiske og praktiske spørgsmål. Her på siden finder du svar på nogle af de vigtigste.

Hvis du gerne vil separeres eller skilles, er der sandsynligvis mange spørgsmål, der melder sig:

  1. Hvordan bliver jeg separeret/skilt?
  2. Hvad vil det sige at blive separeret/skilt?
  3. Hvad skal jeg tage stilling til udover selve separationen/skilsmissen?

Disse spørgsmål besvarer vi her på vores skilsmisseside. Du kan bl.a. se statistikker om skilsmisse og separation samt finde links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Du kan også kontakte vores skilsmisseadvokater i Advodan og få professionel rådgivning om netop din situation. En god skilsmisseadvokat kan også forebygge eventuelle problemer i retten. Det kan være dyrt at få afgjort problemstillinger i en retssag, hvis først skilsmissen går helt i hårdknude, og du eller din ægtefælle stopper med at forhandle på fornuftig vis. En god skilsmisseadvokat er din garanti for, at du kommer optimalt ud af ægteskabet i forhold til dine rettigheder, pligter og økonomi.

Indsender formularen...

Læs vores e-bog om familie og arveret. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst kan sikre dig selv og din familie.

Skilsmissepapirer – find de papirer, du skal bruge

Hvis du og din partner vil skilles, kan I enten vælge at blive skilt med det samme eller starte med at blive separeret. Uanset hvad I vælger, er det en god idé at have styr på, hvilke papirer og blanketter I skal bruge i jeres situation.

Læs mere om skilsmissepapirer

Skilsmisse og økonomi

Hvis du skal skilles, har det konsekvenser for mange aspekter af din økonomi. Hvad skal der ske med jeres fælles bolig? Hvordan skal jeres indbo fordeles? Og hvem skal have jeres pensioner og forsikringer efter en skilsmisse? Vi har samlet den vigtigste information, du skal bruge til at forstå din nye økonomiske situation ved skilsmisse.

Læs mere om skilsmisse og økonomi

Forældremyndighed og bopælsret

Når I går fra hinanden, skal I beslutte, hvor børnene skal bo. Hvis den ene af jer har fuld forældremyndighed, er det den person, der bestemmer. Hvis I har fælles forældremyndighed, skal I blive enige om, hvorvidt børnene skal have fast bopæl hos en af jer, eller om I skal have delt bopæl.

Læs mere om forældremyndighed og bopælsret

Ægtefællebidrag: Skal jeg betale eller modtage?

Hvis du bliver skilt, kan der være mulighed for, at din tidligere ægtefælle støtter dig økonomisk med et månedligt bidrag efter skilsmissen. Det kaldes ægtefællebidrag og kan komme på tale, hvis der er stor forskel på din og din tidligere ægtefælles indkomst.

Læs mere om ægtefællebidrag
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?