PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Huslejeinkasso – når lejeren ikke betaler

Hvis du udlejer et lejemål til privat beboelse eller erhverv (fx butikslokaler) og ikke modtager den aftalte husleje fra din lejer, kan sagen ende som en huslejeinkassosag.

Huslejeinkasso kan blive relevant, hvis din lejer ikke betaler det aftalte depositum eller husleje. Oplever du gentagne gange, at din lejer ikke betaler til den aftalte tid, kan du derfor drive inkasso mod vedkommende.

Huslejeinkasso er den retslige disciplin inden for inkasso, hvor det handler om at inddrive manglende betaling i forbindelse med lejemålet.

 

Når betalingen udebliver

Når din lejer ikke betaler sin husleje rettidigt, kan du påminde vedkommende med en påkravsskrivelse. Hvis din lejer ikke reagerer på påkravsskrivelsen, skal du overveje, hvad du vil stille op.

Du kan vælge at:

  • køre sagen som en almindelig inkassosag
  • ophæve din lejers kontrakt og kræve lejer udsat af sit lejemål

Huslejeinkasso adskiller sig altså fra almindelig inkasso, fordi du som udlejer har mulighed for at sætte din lejer ud af lejemålet, hvis vedkommende ikke betaler sine regninger.

Du kan læse mere om udsættelse af lejer her.

 

 

Guide til huslejeinkasso

Hos Advodan har vi specialister i huslejeinkasso, og vi står klar til at hjælpe dig med at få dine penge hjem. Tag kontakt til en advokat med speciale i huslejeinkasso eller læs vores guide herunder.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til