PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Skat ved arbejde i udlandet

Har du fået arbejde i udlandet, kan du stadig have pligt til at betale dansk skat af din løn. Bliv klogere på reglerne for skat og arbejde i udlandet her.

Bliver du udstationeret, eller flytter du til udlandet for at arbejde, afhænger din skattestatus blandt andet af opholdets varighed, og om du stadig ejer en bolig i Danmark.

I nogle tilfælde vil du være skattepligtig både i udlandet og Danmark. Ofte vil en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og det andet land dog sikre, at du ikke bliver beskattet af den samme indkomst begge steder.

Her på siden kan du læse mere om skatteforholdene, hvad end du flytter ud af Danmark for at arbejde udlands, eller du bliver boende i landet.

 

Du flytter fra Danmark for at arbejde i udlandet

Hvis du flytter fra Danmark for at arbejde i udlandet, afhænger det af din bopæl og dit arbejde, hvad du skal betale i skat.

  • Du har fuld skattepligt i Danmark, når du har helårsbolig i landet. I så fald skal du oplyse hele din indkomst og betale skat af den, selvom den kommer fra udenlandsk arbejde.
  • Du har begrænset skattepligt i Danmark, hvis du ikke har bolig i landet, men stadig har indtægter herfra, så skal du betale skat af disse, men ikke af lønnen fra dit arbejde i udlandet. Du er også begrænset skattepligtig, hvis du ejer fast ejendom i Danmark.
  • Du har ingen skattepligt i Danmark, hvis du hverken har bolig, ejendom eller indtægter i landet.

 

Skal du arbejde i udlandet, kan udlejning af din bolig fritage dig for at betale dansk skat

Hvis du lejer din bolig ud, mens du arbejder i udlandet, kan du blive fritaget for fuld skattepligt, hvis du fjerner din mulighed for at opsige boligen i minimum tre år.

Er du i udlandet i mere end seks måneder, kan du i nogen tilfælde undgå at betale dansk skat, selvom du har helårsbolig i landet. Vil du vide mere, kan du kontakte os for rådgivning om din situation.

 

Du bor i Danmark og arbejder i udlandet

Normalt vil din løn være fuldt skattepligtig i Danmark, når du har helårsbolig i landet. Du kan dog i nogle tilfælde blive fritaget fra at betale skat i Danmark alligevel. Det afhænger af:

Mange faktorer spiller ind i forhold til, om du skal betale dansk skat af lønnen for dit arbejde i udlandet. På Skats hjemmeside kan du læse mere om, hvilke regler der gælder i din situation.
  • Hvor længe du har arbejde i udlandet
  • Om din arbejdsgiver er dansk eller ej
  • Om Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med det land, du arbejder i

Mange faktorer spiller ind i forhold til, om du skal betale dansk skat af lønnen for dit arbejde i udlandet. På Skats hjemmeside kan du læse mere om, hvilke regler der gælder i din situation. Du kan også kontakte dit lokale Advodan-kontor for personlig rådgivning.

Spar penge med rådgivning om skat og arbejde i udlandet 

Opfylder du både de danske og de udenlandske regler for beskatning, kan der være store gevinster at hente ved at tilrettelægge udstationeringen korrekt og vælge det rigtige regelsæt fra starten. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at mange lande har særligt gunstige skatteregler for udstationerede medarbejdere.

Hos Advodan har vi skattespecialister med stor viden om skat og arbejde i udlandet. Vi kan rådgive dig om dine skattemæssige forhold i forbindelse med udstationering og arbejde i udlandet, så du opnår de mest optimale skattevilkår. Kontakt os her.