Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Inkasso

Sikkerhed for betaling

I situationer, hvor acontobetaling eller forudbetaling er muligt, kan det være en rigtig god idé, fordi du på den måde enten opkræver pengene løbende eller får betaling forud. Dermed er du sikret betaling.

Du er her

Hvis der er tale om salg af egentlige varer, kan tilbageholdelsesret i varerne eller ejendomsforbehold komme på tale. Desuden kan der fra kundens side gives transport i penge, som kunden har til gode hos andre, eller eventuelt en form for pant. Transport i et pengekrav betyder, at man giver kundens kunde besked på, at man skal have pengene, i stedet for at kunden betaler til sin sælger.

Det vigtigste er, at du får etableret en eventuel sikkerhed senest, når du indgår aftalen med kunden. En senere aftale kan være virkningsløs og vil under bestemte forudsætninger kunne blive omstødt alt afhængig af hvilken sikkerhedsform, der er tale om.

Ofte bruger man ejendomsforbehold som sikkerhedsform.

Et ejendomsforbehold kan kun gyldigt aftales, når nedenstående betingelser er opfyldt:

Køb mellem erhvervsdrivende og forbrugere

  • Ejendomsforbeholdet er aftalt mellem parterne senest, når varen overleveres. Bør indgås allerede ved fremsendelse af tilbud
  • Det samlede beløb, der skal betales, overstiger 2.000 kr.
  • Kreditkøbet er ikke sket i henhold til en kreditaftale med et variabelt lånebeløb
  • Køberen har senest ved modtagelsen af det købte betalt minimum 20 % af kontantprisen
  • Det købte skal være specificeret i kontrakten


Køb erhvervsdrivende imellem

  • Ejendomsforbeholdet er aftalt mellem parterne senest, når varen overleveres
  • Det samlede beløb, der skal betales, overstiger 2.000 kr.
  • Kreditkøbet er ikke sket i henhold til en kreditaftale med et variabelt lånebeløb
  • Det købte skal være specificeret i kontrakten

ADVODAN kan hjælpe dig med at finde den sikkerhedsform, der passer bedst til situationen, og få udarbejdet de nødvendige dokumenter til formålet.

Ønsker du at starte en inkasso-sag, kan du udfylde nedenstående formular. Oplysningerne sendes til dit nærmeste ADVODAN-kontor (baseret på dit postummer). Du vil efterfølgende blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du trykker på ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail til dit nærmeste ADVODAN-kontor med de indtastede oplysninger. Derefter vil du blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor.
Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret.
Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Tak

Du vil blive kontaktet af en
advokat fra ADVODAN inden længe.

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.