Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skat

Personalegoder og gaver

Langt de fleste personalegoder er i dag skattepligtige for dine medarbejdere, og det er som regel din pligt som arbejdsgiver at indberette personalegoderne til SKAT.

Du er her

Personalegoder er i mange virksomheder en naturlig del af den samlede lønpakke. Men langt de fleste personalegoder bliver beskattet på samme måde som almindelig lønindkomst.

Beskatning af personalegoder
Fri bil, fri telefon, computer og internetforbindelse samt fri bolig beskattes efter særlige regler. Andre personalegoder som aviser, arbejdsbeklædning og vaccinationer er skattefrie, hvis værdien holder sig under en bagatelgrænse og har direkte sammenhæng med modtagerens arbejde.

Personalegoder, som falder under betegnelsen generel personalepleje, kan være skattefrie. Det gælder for eksempel kaffe, the og frugt, tilskud til kantineordning, parkering, uddannelse samt sundhedsydelser som fysioterapi, zoneterapi og massage.

Skattefri julegave
Derudover kan du skattefrit give dine medarbejdere en årlig julegave til en værdi af 800 kroner. Øvrige gaver til eksempelvis fødselsdag, jubilæum eller bryllup skal normalt indberettes, ligesom modtageren bliver beskattet.

Beskatning af bilparken
Fri firmabil er ikke nødvendigvis et attraktivt personalegode - hverken for virksomheden eller dine medarbejdere. Ofte kan Sale and Lease Back-aftaler på din virksomheds bilpark optimere den skattemæssige situation.

Sale and Lease Back betyder, at du sælger virksomhedens bilpark til et leasingselskab, hvorfra du tilbageleaser bilerne. Det frigiver likviditet til virksomheden, samtidig med at firmabilerne får en lavere skattemæssig værdi til fordel for dine medarbejdere.

ADVODAN rådgiver dig om de aktuelle regler for beskatning og indberetning af personalegoder og gaver. Kontakt os for at høre mere om, hvordan din virksomhed kan tilbyde dine medarbejdere de mest optimale vilkår for personalegoder, eller hvordan du kan optimere dine aftaler om firmabil til dine medarbejdere.

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.696 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.696 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.