Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skat

Skatteforbehold og bindende svar

Det kan være svært at forudsige alle skattemæssige konsekvenser af aftaler og handlinger. Men med skatteforbehold eller bindende svar fra SKAT kan du sikre virksomheden mod ubehagelige skattekrav i fremtiden.

Du er her

Du kan bruge et skatteforbehold som en del af en aftale. Det sikrer dig og din aftalepartner ret til at ophæve aftalen, hvis de skattemæssige konsekvenser viser sig at være væsentligt anderledes end forventet, da aftalen blev indgået. På den måde kan SKAT heller ikke opkræve den skat, som var en følge af aftalen.

Skattemyndighederne stiller dog strenge krav til udformningen af et skatteforbehold, der kun er gyldigt, hvis særlige lovfæstede betingelser er opfyldt. 

Bindende svar fra SKAT
Er du i tvivl om beskatningen af en aktuel eller fremtidig handling, transaktion eller aftale, kan et bindende svar fra SKAT give en afklaring. I kraft af at svaret er bindende, fjerner det enhver tvivl, og du opnår sikkerhed for de skattemæssige konsekvenser.

Et bindende svar kan indhentes i løbet af 1-2 måneder og koster et gebyr til SKAT på kr. 300.

Vi kan rådgiver dig om, hvordan du ved hjælp af skatteforbehold og bindende svar fra SKAT sikrer din skatteretlige position og undgår uforudsigelige skattekrav.

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.696 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.696 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.