Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og arbejde

Kombinerede klausuler

Kombinerede klausuler indeholder både en konkurrence- og en kundeklausul. Her kan du læse om kravene til kombinerede klausuler indgået efter den 1. januar 2016

Du er her

Konkurrenceklausulen forhindrer dig i at arbejde for en konkurrent eller at starte egen virksomhed, der konkurrerer med din tidligere arbejdsgiver.

Kundeklausulen forhindrer dig at have kontakt med din tidligere arbejdsgivers kunder og andre forretningsforbindelser.

Du kan ikke være omfattet af en kombineret klausul i mere end seks måneder, og du har krav på de høje kompensationssatser. Herudover gælder reglerne for kundeklausuler og konkurrenceklausuler.

Høje kompensationssatser

Når du er omfattet af en kombineret klausul, skal det fremgå af aftalen, at du får en kompensation på mindst 60 procent af din månedsløn.

Du har krav på de første 2 måneders kompensation som et engangsbeløb sammen med din sidste løn. Kompensationen for de resterende måneder skal du have udbetalt månedsvist, indtil perioden for din klausul udløber.

Din arbejdsgiver må modregne

Finder du et andet arbejde, som ikke bryder klausulerne, må din tidligere arbejdsgiver modregne din nye løn i kompensationen fra 3. måned og frem. Du skal dog stadig have mindst 24 procent af din månedsløn. Der sker ikke modregning i engangsbeløbet for de første 2 måneder.


Læs mere om klausuler ved fyring

 

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.