Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

El-installationsrapport

Ligesom tilstandsrapporten er el-installationsrapporten også en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring. Det er også sælger, som bestiller og betaler for el-installationsrapporten, når boligen sættes til salg.

Du er her

El-installationsrapporten udarbejdes af en autoriseret elinstallatør efter en gennemgang af boligens synlige elinstallationer. Formålet er at dokumentere, i hvilket omfang bygningens elinstallationer er funktionsdygtige og lovlige. El-installationsrapporten er gyldig i 1 år, efter den er udarbejdet.

El-installationsrapporten ligner en tilstandsrapport, og der anvendes overordnet samme karaktersystem som i en tilstandsrapport:

  • IB = Ingen bemærkninger
  • K0 = Praktisk eller kosmetisk mangel
  • K1 = Ulovligt forhold, som ikke umiddelbart er farligt, og som ikke påvirker funktionsdygtigheden. Det kan fx være, at dåsen bag en stikkontakt ikke passer med fronten på stikkontakten
  • K2 = Ulovligt forhold, som på længere sigt kan indebære risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en mindre og afgrænset del af installationen. Det kan fx være en manglende dåse bag et lampeudtag
  • K3 = Ulovligt forhold, som nu eller på kort sigt indebærer risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en væsentlig eller omfattende del af installationen. Det kan fx være, at fejlstrømafbryderen på eltavlen ikke kobler fra inden for tidsgrænsen
  • UN = Bør undersøges nærmere.

Fejl i rapporterne

Er der skader på boligen, som ikke er omtalt i tilstands- eller el-installationsrapporten, kan du som køber fremsætte krav om erstatning. Det afgørende er, om den byggesagkyndige eller den autoriserede elinstallatør burde have omtalt skaden i rapporten.

Du skal indgive din reklamation hurtigst muligt efter, atskaden er opdaget. Reklamation skal ske inden 5 år efter overtagelsesdagen, dog senest 6 år fra rapportens datering. Efter dette tidspunkt kan der ikke fremsættes krav mod den byggesagkyndige eller elinstallatøren for fejl i rapporten.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.