Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Selvsalg

Når du skal sælge din bolig, kan du vælge at spare pengene til mæglerens salær. Men gør du det, skal du være opmærksom på, at du i stedet selv får ansvaret for en række administrative og tidskrævende opgaver.

Du er her

Juridisk set er der ikke noget, der forhindrer dig i selv at stå for din bolighandel. Typisk kan du spare omkring 30-50.000 kr. på mæglersalæret.

Ulempen ved at sælge selv er, at du selv skal gøre alt arbejdet, og det tager tid. Du skal selv finde den rette køber, og samtidig er der også en lang række oplysninger og dokumenter, du skal have styr på.

Hvad er dine pligter som sælger?

Som sælger har du en oplysningspligt. Det betyder, at du i købsaftalen har pligt til at komme med alle væsentlige oplysninger om ejendommen, herunder oplysninger om boligens mangler og skavanker.

Er der eksempelvis en utæthed et sted i boligen, så er du forpligtet til at gøre køber opmærksom på problemet. Hvis ikke køber får alle informationer om boligen, risikerer du at blive hængt op på det efterfølgende.

Du skal også sørge for, at der bliver lavet en tilstands- og el-installationsrapport på boligen, og der skal indhentes et tilbud på ejerskifteforsikring.

Få garanti for købesum

Når du har fundet en køber, er det vigtigt, at du sikrer dig, at køberen faktisk kan betale pengene for boligen. Det gør du ved at sørge for, at der sker deponering af købesummen, eller at købers bank stiller en bankgaranti for betalingen.

Sørger du ikke for det, kan meget arbejde og mange kræfter være spildte. I værste fald kan du ende med at overdrage boligen til en køber, som så viser sig ikke at kunne betale købesummen.

Derudover skal køber også informeres om sin fortrydelsesret i forbindelse med købet.

Advokaten kan hjælpe med dokumenterne

Som sælger skal du også have styr på eksempelvis ejendomsdatarapporten, BBR, ejendomsskattebilletten, tingbogsattesten og et servitutudskrift.

Derfor kan også være svært at holde overblikket på egen hånd, og du bør aldrig skrive under på noget fra køber, før du har fået en advokat med på råd.

En advokat er din garanti for, at alle papirerne er i orden, så du ikke risikerer at blive mødt med et erstatningskrav fra køber eller i værste fald bliver snydt for betalingen.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.