PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Leverandøraftalen – formål og indhold

En leverandøraftale er en skriftlig aftale med din leverandør. Med en leverandøraftale sikrer du dine leverancer, og at du dermed modtager produkter eller ydelser som aftalt. På denne side får du råd og vejledning til, hvad din leverandøraftale bør indeholde.

Frank Møller Nielsen
Advokat og partner

Når du driver en virksomhed, vil du med stor sandsynlighed have brug for en række forskellige produkter eller ydelser. Disse kan variere i type, men fælles for dem alle er, at de kommer fra en leverandør. Med andre ord er en leverandør en virksomhed, der leverer et produkt eller en ydelse til din virksomhed.

Advodan anbefaler, at du altid får lavet en leverandøraftale af en erfaren advokat. Med en grundig leverandøraftale sikrer du nemlig, at rammerne for jeres samarbejde er på plads, og du kan levere dine ydelser til dine kunder.

Der findes mange måder at fortolke aftaler på, og det kan skabe store konflikter. Dem kan du undgå, hvis du har haft en specialiseret advokat med ind over dine leverandøraftaler.

Hvorfor bør du have en leverandøraftale?

Der er ikke nogen krav eller lovgivning, der bestemmer at du skal have leverandøraftaler med dine leverandører. Har du og din leverandør ikke indgået en skriftlig aftale, kan I dog begge til hver en tid afbryde samarbejdet uden retslige konsekvenser.

Vi anbefaler, at du altid får udarbejdet dine leverandøraftaler af en advokat. Således er du sikker på at modtage de produkter eller ydelser, som din virksomhed eller dit selskab kan have brug for, for at du kan levere dine ydelser. Kan dine leverandører ikke levere kan du formentlig heller ikke og derfor anbefaler vi, at du får professionel hjælp til at have en kontrakt på.

Leverandøraftale

Få hjælp til at udarbejde din leverandøraftale.

Læs mere her

Hvad bør din leverandøraftale indeholde?

I korte træk er leverandøraftalen en aftale om rammerne, rollerne og ansvarsfordelingen mellem dig og din leverandør. I skal give en klar beskrivelse af følgende i jeres aftale:

 • Aftalens parter
 • Varen, der leveres
 • Leveringssted
 • Leveringstid
 • Priser og betalingsvilkår
 • Kontraktlængde og opsigelsesvilkår
 • Misligholdelse
 • Tvister
 • Returvarer
 • Garanti og mangler
 • Produktansvar

Når du indgår en aftale med din leverandør, bør du altid være opmærksom på din virksomheds og din leverandørs omstændigheder. Det er nærmest umuligt at lave en standardaftale, der imødekommer begge parter og tager udgangspunkt i det produkt/de produkter, der leveres.

Har du brug for hjælp til udarbejdelsen af en leverandøraftale?

Hos Advodan kan vores erfarne erhvervsadvokater hjælpe dig med at udarbejde en leverandøraftale, så den er fordelagtig for både dig og din leverandør. 

Indsender formularen...

Kontakt os og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at udforme din leverandøraftale.

Få hjælp til

AdvodanHub

AdvodanHub - din virksomheds dokument- og datarum

Kunne du tænke dig et sikkert sted til at opbevare og styre din virksomheds centrale dokumenter og data? Med AdvodanHub kan du nemt og effektivt få sat alle din virksomheds dokumenter i system og dele relevant data med dine samarbejdspartnere.

Opret en gratis bruger og kom i gang i dag!