PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Dokumenter og min virksomhed

Det kan være svært at navigere rundt i de mange dokumenter, du skal have styr på, når du ejer eller skal starte en virksomhed. Uanset om du har en nyopstartet virksomhed, har fået en ny direktør eller oplever andre ændringer i din virksomhed, kan Advodan hjælpe dig med at få styr på alle de vigtige dokumenter, der er lovpligtige, når du ejer en virksomhed.

Som virksomhedsejer er der mange dokumenter, du skal holde styr på – både når du starter virksomheden op, men også når der sker forandringer i din virksomhed. Det kan have store konsekvenser ikke at have styr på sine dokumenter og det er derfor vigtigt, at du ved hvilke dokumenter, der er lovpligtige og hvilke, der skal være tilgængelige for offentligheden.

Læs med og bliv klogere på de dokumenter, du skal have styr på. 

Vedtægter

Før du kan stifte et selskab, skal du have udformet dets vedtægter. Vedtægterne i selskabet er de interne retningslinjer, der regulerer forhold som valg af selskabets ledelse og procedure for indkaldelse til generalforsamling.

Du kan læse mere om, hvad vedtægterne skal indeholde, her.

Ejeraftale

Er I flere ejere i din virksomhed, anbefaler vi altid, at I udarbejder en ejeraftale. Ejeraftalen er en juridisk bindende aftale mellem dig og selskabets andre ejere, hvor I tager stilling til en lang række af vigtige spørgsmål vedrørende jeres rettigheder, forpligtelser og samarbejde.

Læs mere om ejeraftalen her.

Ejerbogen

En ejerbog er jeres dokumentation for, hvem der er virksomhedens kapitalejere og panthavere, samt hvor stor en andel I hver især ejer. Modsat ejeraftalen er ejerbogen lovpligtig, I har derfor pligt til at lave en ejerbog.

Læs mere om ejerbogen her.

Direktørkontrakt

Ansætter du en direktør, der er medejer af din virksomhed, skal I ifølge selskabsloven lave en direktørkontrakt. Formålet med direktørkontrakten er at få styr på jeres aftaler, direktørkontrakten er dermed en juridisk bindende aftale mellem dig og din nye direktør.

Er du i tvivl om, hvad direktørkontrakten skal indeholde, kan du læse mere om den her.

Leverandøraftale

Driver du en virksomhed, har du muligvis en række leverandører. I den forbindelse kan det være en god idé at udarbejde en leverandøraftale, hvis ikke I allerede har gjort det. Med en leverandøraftale sikrer du nemlig, at rammerne for dit og din leverandørs samarbejde er på plads.

Læs mere om leverandøraftalen her

Indsender formularen...

Hos Advodan kan vi hjælpe med at udarbejde alle dokumenter til virksomheden, så de opfylder myndighedernes krav.

Få hjælp til

AdvodanHub

AdvodanHub - din virksomheds dokument- og datarum

Kunne du tænke dig et sikkert sted til at opbevare og styre din virksomheds centrale dokumenter og data? Med AdvodanHub kan du nemt og effektivt få sat alle din virksomheds dokumenter i system og dele relevant data med dine samarbejdspartnere.

Opret en gratis bruger og kom i gang i dag!