PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Søg om bindende svar fra skat

Det kan være svært at forudsige alle skattemæssige konsekvenser, når dine personlige forhold ændrer sig. Læs her, hvordan et bindende svar kan hjælpe dig.

Med et bindende svar fra Skat kan du derfor sikre dig mod ubehagelige og uventede skattekrav, hvis du fx har arbejde i udlandet.

Er du i tvivl om beskatning i en konkret situation, kan et bindende svar fra Skat give afklaring. Da svaret er bindende, fjerner det enhver tvivl om, hvordan det vil påvirke dig skattemæssigt at udføre en bestemt handling.

Med et bindende svar fra Skat kan du derfor sikre dig mod ubehagelige og uventede skattekrav, hvis du fx har arbejde i udlandet.

 

Hvad er et bindende svar fra skat? 

Hvis du er i tvivl om, hvad en handling vil betyde for din skat, kan et bindende svar give dig dokumentation for det. Det kan fx være relevant at bede om et bindende svar, hvis du overvejer at sælge dine aktier eller udleje et sommerhus.

Desuden gælder det at:

  • Du både kan spørge til de skattemæssige konsekvenser af noget, du overvejer at gøre, eller noget du allerede har gjort
  • Du kan spørge til konsekvenserne for andre personer, hvis du overvejer at gøre noget, der får indflydelse på deres skatte- og afgiftsmæssige situation
  • Du skal vedlægge relevant information til din anmodning – fx slutseddel og skøde, hvis du spørger til fast ejendom

Du kan ikke spørge om konsekvenserne for handlinger vedrørende told. Udover skat kan du også spørge om konsekvenser for moms, afgifter og registreringsafgifter.

 

Sådan anmoder du om bindende svar

Anmoder du om det, vil du normalt modtage et bindende svar inden for 3-6 måneder. Det koster et gebyr til Skat på 400 kr. (tal fra 2020).

Anmod digitalt eller ved brev

Du kan anmode om bindende svar enten digitalt eller ved at sende anmodning og dokumentation til Skatteforvaltningen, Nykøbingvej 76, 4990 Sakskøbing.

Læs mere om bindende svar på Skats hjemmeside her.

Du kan læse mere om, hvordan du anmoder om bindende svar, på Skats hjemmeside her. Blanket til anmodning om bindende svar findes her

 

 

Advodan hjælper dig 

Vores skattespecialister kan rådgive dig om, hvornår et bindende svar er en fordel. Vi hjælper dig med at beskrive din situation og anmoder om bindende svar fra Skat. Du se hvad vi kan hjælpe dig med med, her

Det er vigtigt, at anmodningen er beskrevet fyldestgørende og indeholder alle relevante spørgsmål og informationer – det sørger vi for. På den måde kan du sikre din skatteretlige position og undgå uforudsigelige skattekrav.