PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Boafgifter

Boafgift er den afgift, der beregnes ud fra de samlede værdier, som en afdød person efterlader sig.

Vi tilbyder:

  1. Generel rådgivning
  2. Hjælp til overblik over udgifterne
  3. Gennemgang af regler om afgifter

Få juridisk rådgivning om boafgifter

Som arving er der to udgifter, du kan komme til at betale i forbindelse med en dødsbobehandling: boafgift og tillægsboafgift. Derudover skal du være opmærksom på, at du også skal betale retsafgift til skifteretten. Retsafgiften bliver typisk betalt i forbindelse med boets udlevering, dvs. når arven er fordelt og bliver udbetalt til arvingerne.

Hos Advodan tilbyder vi professionel og pålidelig rådgivning inden for boafgift og dødsbobehandling. Vores erfarne advokater er specialiseret i familieret og skatteret, og er dedikerede til at skræddersy deres ekspertise efter dine individuelle behov. Vi står klar til at være din pålidelige partner, og sikre at du får den bedst mulige vejledning og assistance.

Vores ekspertise omfatter: 

  • Boafgift: Vi guider dig gennem beregningen af boafgift, der kan variere afhængigt af boets størrelse og værdi. 
  • Tillægsboafgift: For de mere komplekse sager, hvor der er aktiver eller ejendomme i udlandet, kan vi hjælpe dig med at håndtere tillægsboafgiften. 
  • Retsafgift: Vores eksperter kan bistå dig med at forstå og administrere retsafgiften, som betales ved boets afslutning. 
  • Dødsboskat: Vi rådgiver om dødsboskat og informerer dig blandt andet om de mest hensigtsmæssige metoder til at minimere denne afgift.  
  • Arveafgift: Vores rådgivning omfatter også hjælp til udregning og forståelse af jeres individuelle arveafgifter. 

Hvorfor er det nødvendigt med juridisk rådgivning inden for boafgift? 

Når du står over for en dødsbobehandling som arving, er det afgørende at have fuldt overblik over de økonomiske og juridiske aspekter af processen. Hos Advodan kan vi hjælpe dig med at skabe ro og overblik i processen omkring boafgift og tillægsboafgift, som er de to udgifter, du kan komme til at betale i forbindelse med dødsbobehandling. Derudover skal du være opmærksom på, at du også skal betale retsafgift til skifteretten, som normalt betales i forbindelse med boets endelige udlevering, når arven er blevet fordelt og udbetalt til de retmæssige arvinger. 

Advodan-advokaterne yder også rådgivning i form af skatteposition og potentielle lovlige fradrag. Når du tager en advokat med på råd, kan du også forebygge familiære konflikter og juridiske tvister ved at lade en advokat fra Advodan håndtere alle relevante aspekter korrekt og retfærdigt.  

Advodan – personlig rådgivning, lokal indsigt og jura i øjenhøjde 

Hos Advodan kan vi hjælpe dig med personlig rådgivning og juridiske dokumenter inden for alle dele af privatretten. På vores over 20 kontorer fordelt rundt i landet arbejder der mere end 100 jurister. Det betyder, at din Advodan-advokat både er ekspert i boafgifter og arveret, har kendskab til dine lokale udfordringer og kan trække på viden og erfaring fra sparringspartnere landet over.

Vi ved, at juridiske problemstillinger kan være komplekse i både form og indhold. Derfor er det centralt for os at møde vores kunder i øjenhøjde – både i vores rådgivning og dokumenter. Vi starter også gerne med i fællesskab at afdække dit behov for hjælp, hvis du er i tvivl om, hvilken rådgivning eller hvilke dokumenter der er relevante i din situation.

Kontakt din lokale Advodan-advokat 

Du kan kontakte din lokale Advodan-advokat ved hjælp af vores kontaktformular eller via telefon. Vælg Advodan som din pålidelige partner, og lad os hjælpe dig med at opnå klarhed og minimere økonomiske byrder i denne afgørende proces.  

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?