PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Sikring af arv

Står du til at arve, kan vi hjælpe med sikring af din arv.

Vi tilbyder:

  1. Personlig rådgivning
  2. Gennemgang af skatteregler
  3. Vurdering af muligheder for særeje

Få juridisk hjælp til sikring af arv

Når du modtager en arv, er der en række overvejelser, du bør gøre dig, hvis du ønsker at sikre den bedst muligt. Løsningen hedder testamente, særeje og ægtepagt.

Er du fx gift og har arvet et dødsbo, ønsker du måske ikke at skule dele arven med din ægtefælle, hvis I en dag skal skilles. For at du kan beholde arven for dig selv, er det vigtigt, at du i forbindelse med dødsbobehandlingen, sikrer dig såkaldt særeje over arven. 

Hos Advodan bistår vi med rådgivning om modtagelse af arv, herunder:

  • Gennemgang af skattereglerne
  • Gennemgang af mulighederne for at sikre arven som særeje

Vi kan også bistå med oprettelse og tinglysning af ægtepagt eller testamente.

Allierer du dig med en Advodan-advokat, bliver du klædt på til at navigere i de juridiske krav og muligheder i din situation – og får tryghed omkring hele processen.

Hvordan sikrer man bedst muligt sin arv? 

Når du modtager en arv, er der en række overvejelser, du bør gøre dig, hvis du ønsker at sikre den bedst muligt. Hos Advodan tilbyder vi rådgivning inden for familie- og arveret og kan hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger for at beskytte din arv. 

Der er flere måder, hvorpå du kan sikre din arv: 

 

Ægtepagt – Hvem ejer hvad?  

En ægtepagt en fornuftig overvejelse, som alle bør gøre sig i forbindelse med et ægteskab. Når du og din partner bliver gift, får I automatisk delingsformue. En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem dig og din ægtefælle, som fastslår, hvem der ejer hvad. Aftalen sikrer, at du kan tage dine personlige værdier med dig videre, hvis I senere skulle være uheldige at bliver skilt. 

En ægtepagt er altså en måde, hvorpå du kan sikre dig rettighederne til hele eller dele af din formue i tilfælde af skilsmisse. Men den kan også være en sikkerhed, hvis du fx ejer en virksomhed, eller hvis din ægtefælle har gæld, når han eller hun dør. 

  

Særeje - Beskyt dine værdier 

Når du og din partner står i den uheldige situation at I skal skilles, og jeres formue ikke er beskyttet af skilsmissesæreje, er standardpraksis at dele formuen ligeligt, selvom der måtte være betydelige forskelle i jeres økonomiske situation. Dette gælder også, selv hvis den ene partner ejer en virksomhed – den skal som udgangspunkt deles ligeligt. Hvis dette ikke harmonerer med jeres ønsker, kan det være en klog beslutning at overveje etablering af særeje. 

Særeje er en effektiv metode til at beskytte dine aktiver mod at blive delt i tilfælde af skilsmisse eller separation. Ved at oprette et særeje gennem, kan du sikre at din formue forbliver din, og at den ikke bliver påvirket af eventuelle ægteskabelige udfordringer. Særeje indebærer, at du og din partner bliver registrerede ejere af hver jeres formue og værdier. Dette er særligt relevant for dem, der ønsker at undgå en ligelig deling af aktiver i tilfælde af skilsmisse eller død.  

 

Testamente -  Hvem skal arve efter dig? 

Med et testamente kan du præcisere, hvordan arven skal fordeles, og hvem der skal arve aktiverne.  Et testamente giver dig kontrol over, hvordan din formue bliver fordelt, og sikrer, at dine ønsker bliver tilgodeset. Uden et testamente kan fordelingen af din arv overlades til loven, hvilket kan resultere i uønskede konsekvenser og muligvis ikke afspejle dine sande intentioner. Et veludarbejdet testamente er derfor nøglen til at skabe klarhed og tryghed omkring din arveplanlægning. 

Hos Advodan kan vi hjælpe dig med at sikre din arv 

Sikring af arven er en kompleks opgave, hvor forståelse af forskellige lovgivningsmæssige aspekter er afgørende. Professionel juridisk rådgivning er uundværlig for at håndtere denne kompleksitet og sikre, at arven forvaltes i overensstemmelse med gældende lovgivning og individuelle præferencer. Advodan kan hjælpe dig med at navigere i komplekse arveretlige spørgsmål og sikre, at din arv sikres bedst muligt.  

Beskyt dine værdier ved at kontakte Advodan i dag. Lad os gennemgå din situation, hvor vi sammen finder en løsning, hvorved du sikrer din arv bedst muligt. Udfyld vores kontaktformular for at få en uforpligtende samtale, eller ring til os direkte. Vi forstår vigtigheden af din arv og er her for at sikre, at den beskyttes på bedst mulig vis.  

Advodan – personlig rådgivning, lokal indsigt og jura i øjenhøjde

Hos Advodan kan vi hjælpe dig med personlig rådgivning og juridiske dokumenter inden for alle dele af privatretten. På vores over 20 kontorer fordelt rundt i landet arbejder der mere end 100 jurister. Det betyder, at din Advodan-advokat både er ekspert i arveret, har kendskab til dine lokale udfordringer og kan trække på viden og erfaring fra sparringspartnere landet over.

Vi ved, at juridiske problemstillinger kan være komplekse i både form og indhold. Derfor er det centralt for os at møde vores kunder i øjenhøjde – både i vores rådgivning og dokumenter. Vi starter også gerne med i fællesskab at afdække dit behov for hjælp, hvis du er i tvivl om, hvilken rådgivning eller hvilke dokumenter der er relevante i din situation.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?