Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ejendomsadministration

Udlejningsselskab

Succesfuld udlejning af ejendomme kræver indgående kendskab til regler og praksis. Det gælder både i forhold til lejefastsættelser, udarbejdelse af korrekte lejekontrakter og omhyggelig administration af lejemålene. Hos ADVODAN kender vi lejeniveauet i dit lokalområde og kan styre den daglige drift af din udlejningsejendom. På den måde kan du undgå ubehagelige tvister med lejerne.

Du er her

Husk lejeloven, når du udlejer bolig
Udlejning af en bolig er omfattet af lovgivningen, der gælder, uanset om du udlejer en etværelseslejlighed i storbyen eller en stor villa med havudsigt. Hos ADVODAN sørger vi for, at du overholder loven. Det giver dig det bedste udgangspunkt, hvis der opstår uoverensstemmelser mellem dig og dine lejere.

Lejekontrakten er din sikkerhed
Lejeloven kræver, at du som udlejer udarbejder en lejekontrakt. I den forbindelse er der mange forhold, du skal tage stilling til. Skal lejemålet for eksempel være tidsbegrænset, og hvor meget skal der betales i leje? Hvor meget må du opkræve i depositum, og hvem skal stå for vedligeholdelsen?

Lejelovens bestemmelser er komplicerede, og det kan være vanskeligt at udarbejde en korrekt lejekontrakt. Med ADVODAN som administrator på din udlejningsejendom får du sikkerhed for, at alle formaliteter bliver overholdt. På den måde er lejekontrakten både din og dine lejeres sikkerhed for, at alting er, som det skal være.

Får du de rigtige lejeindtægter?
Det kan være svært at fastsætte det helt rigtige huslejeniveau for de enkelte boliger i en udlejningsejendom. Lejen skal være på et rimeligt niveau og må hverken sættes for billigt eller for dyrt.

Sætter du huslejen for lavt for eksempel til dine nærmeste, kan du risikere at blive beskattet af differencen mellem den fastsatte husleje og markedsværdien. På den anden side kan du heller ikke kræve en højere husleje, end den loven foreskriver. Hvis du gør det, risikerer du en sag i huslejenævnet. 

ADVODANs ejendomsadministratorer behandler boligsager hver eneste dag og kender derfor markedet ud og ind. Vi har konstant fingeren på pulsen i forhold til, hvilket lejeniveau der gælder i dit lokalområde og sørger for, at forholdene er rimelige for både dig og dine lejere.

Når lejer ikke betaler
Ifølge lejeloven har du ret til at ophæve lejemålet med øjeblikkelig virkning, hvis din lejer ikke betaler sin husleje. Der er imidlertid en række formkrav, du skal overholde, hvis du ønsker at ophæve lejemålet.

Med ADVODANs ejendomsadministration slipper du selv for alt bøvlet. Vi opkræver og inkasserer restancer og sørger også for, at alle formkrav er i orden, hvis det bliver nødvendigt at ophæve lejeaftalen.  

Har du styr på regnskaberne?
I en stor udlejningsejendom er der mange terminer og frister at holde styr på. Samtidig kræver loven, at bogføringen af dine lejemål følger særlige regler. Det er for eksempel et krav, at alle transaktioner bliver registreret. Samtidig skal offentlige myndigheder have adgang til regnskabsmaterialet.

Med ADVODAN som ejendomsadministrator sikrer du, at din ejendoms regnskaber og bogføring overholder lovgivningen.

Når lejer og udlejer er uenige
Med korrekt administration af din udlejningsejendom kan du undgå mange tvister med dine lejere. Opstår der alligevel uenigheder, kan sagen ende i retten eller huslejenævnet.

Hos ADVODAN står vi klar til at føre din sag, hvis der opstår uoverensstemmelser. Vi belyser alle aspekter af konflikten, så du står bedst muligt, når afgørelsen skal falde.

Har du brug for hjælp til Ejendomsadministration?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Ejendomsadministration?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.