Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Inkasso

Indsigelse mod et krav

Hvis du oplever, at en skyldner gør indsigelser mod et krav, bør du hurtigst muligt tage stilling til indsigelsen og sende et svar til skyldner.

Du er her

Sender du sagen til inddrivelse hos ADVODAN, skal du ud over kopi af faktura, rykkerbreve m.v. medsende kopi af skyldners indsigelser, dit svar til skyldner og/eller din stillingtagen til indsigelsen. 

Kan du afvise indsigelsen som åbenlyst ubegrundet, fx hvis skyldner oplyser at have betalt uden at kunne fremvise kvittering, og betaling ikke er modtaget, kan du tage kravet til inkasso uanset, om skyldneren har gjort indsigelse.

Kan du derimod ikke afvise indsigelserne som åbenlyst ubegrundede, herunder indsigelser vedrørende mangler eller pris, kan kravet – i henhold til inkassoloven – ikke tages til inkasso. I disse tilfælde skal der fremsendes et brev til skyldner med opgørelse over kravet (uden inkassoomkostninger) og med oplysning om, at hvis der ikke sker betaling, vil sagen blive fortsat i retten.

Når der er tvist mellem dig og en skyldner, er det nødvendigt at udtage stævning med henblik på en egentlig retssag. Er hovedstolen under 50.000 kroner, vil sagen blive ført under småsagsprocessen, hvor retten kun delvist dækker omkostningerne til din advokat. Du bør derfor altid overveje, om det kan betale sig at føre sagen og procesrisikoen ved det.

Når der er opnået fundament i sagen (enten ved dom eller hvis skyldner har underskrevet en skylderklæring), kan skyldner blive indberettet til RKI og Debitorregistreret. Sagen kan efterfølgende sendes i fogedretten for sikring af dit krav ved udlæg i skyldners eventuelle aktiver.       

Download her Hent skabeloner til rykkere

Download tre skabeloner til rykkerbreve. Herefter skal du kun udfylde få felter i skabelonerne for at kunne sende dem af sted til skyldner.

  • Udfyld skabelonerne - nemt og hurtigt
  • Du får sikkerhed for, at skabelonerne overholder gældende lovgivning
  • Individuel tilretning - skabelonerne ligger i word
Få dine skabeloner her

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Erhverv. På baggrund af din interesse i rykkerskabelonerne sender vi dig to nyhedsbreve om inkasso inden for de næste par uger. Herefter vil du kun modtage nyhedsbrevet én gang om måneden. 

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende rykkerskabelonerne og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning. 

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her

   

Ønsker du at starte en inkasso-sag, kan du udfylde nedenstående formular. Oplysningerne sendes til dit nærmeste ADVODAN-kontor (baseret på dit postummer). Du vil efterfølgende blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du trykker på ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail til dit nærmeste ADVODAN-kontor med de indtastede oplysninger. Derefter vil du blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor.
Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret.
Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Tak

Du vil blive kontaktet af en
advokat fra ADVODAN inden længe.

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.