Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Patent og varemærke

Menu

Patent og varemærke

Din virksomheds immaterielle værdier som produkter, idéer og kendetegn kan give dig konkurrencefordele. Men det kræver, at du beskytter værdierne mod tyveri og misbrug, ligesom du beskytter dine fysiske aktiver som maskiner, it-udstyr og varelager.

print

Et nyt produkt, et kendt logo og navn eller en speciel opfindelse kan være mange penge værd for din virksomhed. Det kan faktisk være hele virksomhedens eksistensgrundlag. Derfor skal du huske at beskytte disse værdier, så andre ikke kopierer eller misbruger dem.

Har du opfundet et unikt produkt, er det vigtigt, at du straks beskytter det mod kopiering fra dine konkurrenter. Afhængig af produktet og opfindelsens art har du en række muligheder for at sikre dig værdifulde rettigheder til opfindelsen. Det kan for eksempel være patent eller brugsmodel.

Også andre immaterielle værdier som din virksomheds logo og navn eller design kan give din virksomhed en klar konkurrencefordel, hvis du formår at opbygge et stærkt brand og udnytte det i din markedsføring. Men det kræver, at du varemærkeregistrerer dine immaterielle aktiver. Ellers står du dårligt, hvis dine konkurrenter udnytter dit navn, efterligner dit slogan eller kopierer dit produktdesign.

Få hjælp af en patentadvokat

Uanset, om du vil beskytte dit firmanavn eller en ny opfindelse, anbefaler ADVODAN, at du starter med at kontakte en patentadvokat. Advokaten hjælper dig med at vælge den rigtige løsning fra begyndelsen og sørger for, at papirarbejdet er i orden i de meget tekniske og komplicerede processer.

Vigtige spørgsmål

Hvad kan jeg beskytte?

I princippet kan du beskytte alt fra opfindelser og produkter til firmanavn, logo og design, så længe det adskiller sig væsentligt fra andre.

Hvordan beskytter jeg mine kendetegn?

Varemærke, patent og brugsmodel er de mest almindelige metoder til at beskytte din virksomheds immaterielle værdier.

Hvordan kan jeg kræve erstatning?

Du har ret til erstatning, hvis du har beskyttet dine immaterielle værdier korrekt, og du opdager, at andre har krænket dine rettigheder

Faldgruber

Undersøg rettigheder til navn, logo og produkt.

Krænker du andres varemærker, patenter eller brugsmodeller, risikerer du store erstatningskrav, der kan true din virksomheds eksistens.

Sørg for at have stærke kendetegn.

Hvis dit kendetegn ikke adskiller sig væsentligt, og du for eksempel bruger et almindeligt kendt efternavn i dit firmanavn, er det meget vanskeligt at beskytte.


Har du brug for hjælp til Patent og varemærke?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.


Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.