Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og arbejde

Jobklausul

En jobklausul er en aftale, som en arbejdsgiver indgår med andre virksomheder eller en medarbejder med henblik på at hindre eller begrænse medarbejderens muligheder for at opnå ansættelse i en anden konkret virksomhed.

Du er her

Den 1. januar 2016 trådte den nuværende lov om ansættelsesklausuler i kraft. Ifølge loven er det som udgangspunkt ikke længere lovligt at indgå aftaler om jobklausuler. Der er dog en undtagelse ved virksomhedsoverdragelser, hvor de involverede virksomheder gerne må aftale jobklausuler for de berørte medarbejdere.

Jobklausulerne gælder under egentlige forhandlinger om virksomhedsoverdragelse og op til 6 måneder efter, forhandlingerne er afsluttet. Som medarbejder har du ikke krav på at blive informeret om, at du er omfattet af en jobklausul. Du har heller ikke krav på kompensation for de begrænsninger i dine jobmuligheder, som klausulen medfører.

Er du ansat i den virksomhed, som bliver overdraget til den anden virksomhed – og har du været ansat i tre måneder eller mindre, kan en jobklausul ikke forhindre dig at skifte job.

Er du omfattet af en jobklausul, der er indgået før den 1. januar 2016, gælder der andre regler frem til den 1. januar 2021. 

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.