Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Personskadeerstatning

Arbejdsskade

Arbejdsskade er et fælles ord for en arbejdsulykke og erhvervssygdomme. Fælles for dem begge er, at skaden skal være sket på grund af dit arbejde eller de forhold, som arbejdet foregår under.

Du er her

En arbejdsulykke er en skade, der er sket i forbindelse med en episode på jobbet. Symptomerne skal have vist sig, og du skal anmelde skaden inden fem dage.

En erhvervssygdom er en sygdom, der skyldes arbejdet eller arbejdsforholdene. Sygdommen kan komme af påvirkninger gennem kortere eller længere tid.

Selvom din skade sker på jobbet, er det ikke sikkert, at den er omfattet af lovgivningen om arbejdsskader. Der er nemlig en række betingelser og forhold, der skal være opfyldt, før ulykken bliver anerkendt som en arbejdsskade.

Erstatning fra arbejdsgivers forsikring
Hvis du kommer til skade eller bliver syg af dit arbejde, kan du kræve erstatning fra din arbejdsgivers forsikring. Det kræver, at der sker anmeldelse til Arbejdsskadestyrelsen. En arbejdsskade kan være sket som følge af en ulykke eller sygdom - også kaldet en erhvervssygdom.

Vær opmærksom på, at der kan være andre, der skal betale erstatning til dig. Din arbejdsgiver kan også være ansvarlig for din skade efter andre regler, og det kan betyde andre erstatningsbeløb end dem, som Arbejdsskadestyrelsen tager stilling til. Der kan også være tale om en trafikulykke i arbejdstiden. Vi anbefaler, at du taler med en advokat eller din fagforening, hvis du er i tvivl.

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.