Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Personskadeerstatning

Tab af erhvervsevne og tabt arbejdsfortjeneste

Tab af erhvervsevne betyder, at du på grund af en personskade ikke længere kan arbejde i samme omfang som før. Lovgivningen giver ret til erstatning, hvis du efter skaden har et tab af erhvervsevne på mindst 15 procent. Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste gives, indtil erhvervsevnetabet kan opgøres.

Du er her

Er du kommet i arbejde igen efter din personskade, beregnes dit tab som en direkte nedgang i din indkomst. Er du ikke kommet i arbejde igen, bliver erstatningen udregnet ud fra en vurdering af dine fremtidige muligheder for at tjene penge.

Hvis du er kommet til skade, vil du ofte stå i en situation, hvor du ikke er i stand til at vende tilbage til dit arbejde på fuld tid, i hvert fald i en periode. Det kan betyde, at du mister indtægt.


Tabt arbejdsfortjeneste

Du kan få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, indtil du igen kan begynde at arbejde. Hvis du ikke kan genoptage dit arbejde i samme omfang som tidligere og derfor har et varigt erhversevnetab, kan du få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, indtil erhvervsevnetabet kan opgøres.

Hvis der er tale om en arbejdsskade er arbejdsgiveren, i mange tilfælde, erstatningsansvarlig for den skade, som den ansatte er blevet påført. Han er såkaldt ansvarlig skadevolder.

Det er i disse situationer muligt at få udbetalt yderligere erstatning for fx svie og smerte, tabt arbejdsfortjeneste og tab af erhvervsevne.

Beregningsgrundlaget er kompliceret, og det må sædvanligvis anbefales, at en skadelidt tager kontakt til en advokat.

ADVODAN hjælper dig med at sikre, at dit tab af erhvervsevne og tabt arbejdsfortjeneste fastsættes korrekt, så du får den erstatning, du har krav på.

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.