PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Hjælp til din bolighandel

At købe bolig er ofte den største investering i livet og faldgruberne er mange. Der er derfor mange vigtige overvejelser, du bør gøre dig inden, du skriver under på købsaftalen. Er det eksempelvis nødvendigt med ejerskifteforsikring? Bør du tage advokatforbehold? Hvordan sikrer du, at din familie kan blive boende i huset, hvis I går fra hinanden eller en af jer dør?

Når du har fundet det hus eller den lejlighed, der passer til dine ønsker og muligheder, er der stadig mange overvejelser du bør gøre dig inden, boligen bliver din. Advodan Aalborg rådgiver dig, så du hurtigst muligt står med nøglerne i hånden uden problemer undervejs.

Er pris og vilkår rigtige?

Inden du skriver under på købsaftalen, har du som regel gode muligheder for at forhandle vilkår og pris for købet.

Advodan Aalborg rådgiver dig, så du betaler den helt rigtige pris for dit nye hjem.

Du bør her være opmærksom på, at:

  • Fejl og mangler ved boligen kan give en lavere pris
  • Du både kan forhandle købesum og andre forhold som eksempelvis tidspunkt for overtagelse af ejendommen
  • Der ikke er forurening på grunden

Grunden ikke er udsat i forhold til eventuelle fremtidige oversvømmelser eller havvandsstigninger

Vi anbefaler, at du gennemgår tilstandsrapport og elinstallationsrapport med en bygningssagkyndig

Hvad er husets stand?

Vi anbefaler, at du gennemgår tilstandsrapport og elinstallationsrapport med en bygningssagkyndig, da det giver dig en fornemmelse af boligens stand og omfanget af fejl og mangler. Du får dermed et udgangspunkt for forhandling af pris og vilkår. Samtidig er tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten en forudsætning for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring.

Du skal især være opmærksom på:

  • Tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er ikke nogen garanti for, at der ikke er skjulte skader og mangler ved boligen
  • Du bør tegne en ejerskifteforsikring, da den dækker skjulte fejl og mangler, der ikke er omtalt i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten

Om der er olietank, da der kan være risiko for olieforurening

Guide til boligkøb - Boligkøbets fire faser

Få styr på alle dokumenterne

Når du køber ny bolig, bliver du mødt af en lang række dokumenter, der alle beskriver boligens fysiske og juridiske forhold, for eksempel salgsopstilling, tilstandsrapport og elinstallationsrapport samt købsaftale. Det kan være svært at få det forkromede overblik, og du bør aldrig skrive under på noget, før du har taget en advokat med på råd. Vi kan ved Advodan Aalborg hjælpe dig med at få styr på ovenstående dokumenter samt yderligere dokumenter, så som servitutter, deklarationer, utinglyste rettigheder og lokalplaner.

Advokatforbehold sikrer dig

Når du skal underskrive købsaftalen, er det vigtigt, at du får indsat et advokatforbehold. Advokatforbehold giver både dig og advokaten ekstra tid til at undersøge bestemte forhold ved boligen nærmere. Derudover, har advokaten muligheden for at stille betingelser til købsaftalen, der skal opfyldes inden denne er endelig.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning i forbindelse med boligkøb? Kontakt Advodan Aalborg i dag!

Husk at sikre hinanden

Når I køber bolig sammen, skal I huske at sikre hinanden. Ellers kan eksempelvis dødsfald få store konsekvenser for den efterladtes boligsituation.

Hvis I er gift og ikke har oprettet testamente, vil arven deles mellem efterladte ægtefælle og børnene, hvilket kan få betydning for om efterladte ægtefælle har råd til at blive boende i huset. Hvis I ikke er gift og ikke har oprettet testamente, vil hele arven gå til jeres børn. I den situation kan der være store konsekvenser for efterladte samlevers boligsituation.

Hvis I er samboende, bør I sikre, at det alene er ejeren, der hæfter for gæld i boligen.

Har I ikke indskudt ligeligt beløb i boligen, er det vigtigt, at I opretter en samejeoverenskomst. Denne kan sikre jer i tilfælde af, at I går fra hinanden.

Hos Advodan Aalborg rådgiver vi jer indenfor alle disse forhold, så I er i trygge hænder gennem hele processen og sikret i fremtiden.

Kontakt en af vores rådgivere

Hanne Bruun Jacobsen

Advokat (H), Partner, Autoriseret Bobestyrer 96 31 33 03 26 88 18 68 Advodan Aalborg & Brønderslev

Thomas Frisgaard

Advokat (H), Partner, Beneficeret forsvarsadvokat 96 31 33 68 61 70 87 44 Advodan Aalborg & Brønderslev

Christian Lund Agerbæk

Advokat (H), Associeret partner 96 31 33 02 20 51 59 69 Advodan Aalborg & Brønderslev

Tina Dalsgaard Ravnkilde

Juridisk assistent 96 31 33 66 Advodan Aalborg & Brønderslev