PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få professionel hjælp til dødsbobehandling

Der er mange ting at tage stilling til, hvis du er pårørende til en der er gået bort. En af de største opgaver er at få behandlet dødsboet, og her kan det være en god idé at alliere sig med en advokat. Hos Advodan Sønderjylland kan vi hjælpe dig trygt gennem behandlingen af et dødsbo.

Vi hjælper med:

 1. Valg af skifteform
 2. Behandling af dødsboet
 3. Det praktiske i forbindelse med boets behandling

Få hjælp til behandling af dødsbo

Når en person afgår ved døden, efterlader han eller hun et dødsbo. Et dødsbo omfatter den afdøde persons formue, det vil sige alt lige fra hus og bil til mere personlige ejendele som fx smykker. Der er derfor en række praktiske ting, som du og eventuelt øvrige arvinger skal tage stilling til.

Hos Advodan Sønderjylland hjælper vi dig sikkert gennem behandlingen af et dødsbo, så du kan trygt kan forholde dig til den sorg, der også er forbundet med at have mistet et familiemedlem eller en ven. Vi hjælper med alle de juridiske spørgsmål, som trænger sig på i forbindelse med dødsfaldet, og vi håndterer alt det praktiske omkring boets behandling. 

Hos Sønderjylland kan vi hjælpe dig sikkert gennem behandlingen af et dødsbo. Første møde er altid gratis.

Nedenfor har vi samlet noget general information om dødsbobehandling, så du nemt kan få svar på nogle af de spørgsmål, du måtte sidde inde med.

Hvor lang tid tager en dødsbobehandling?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at behandle et dødsbo. Hvis der ikke er nogle særlige forhold, der gør sig gældende i forbindelse med den afdøde, vil dødsbobehandlingen kunne håndteres på et par uger. Hvis der derimod er nogle særlige forhold, der gør sig gældende, såsom uenighed om arvefordeling, eventuelle udestående med Skattestyrelsen eller andre offentlige instanser, kan dødsbobehandlingen tage længere tid.

Hos Advodan kan vi give dig et skøn på hvor lang tid din dødsbobehandling vil tage, når vi afholder vores første møde.

Hvornår må man rydde et dødsbo?

Du må som arving ikke råde over afdødes ejendele mv. før Skifteretten har udsendt en skifteretsattest. Du skal derfor vente med at dele, sælge eller rydde dødsboet før du har modtaget skifteretsattesten, og du må heller ikke hæve penge på afdødes konti eller bruge afdødes kontakter.  

Skifteretten kan dog i særlige tilfælde give tilladelse til rydning af en bolig, hvis alle arvinger er enige.

Hvordan opgøres et dødsbo?

Når man skal opgøre et dødsbo, tager man summen af alle afdødes værdier og fratrækker al afdødes gæld. Udgifter i forbindelse med bobehandling og begravelsen betales af dødsboet.

Vi kan hjælpe med at lave denne opgørelse og indsende til både Skifteretten og Skattestyrelsen, der herefter skal godkende boopgørelsen. I forlængelse af dette sender vi også en afgiftsberegning til godkendelse hos Skifteretten. Når den er godkendt, er vi i mål med dødsboopgørelsen.

Der findes forskellige skifteformer:

 • Boudlæg
 • Æftefælleudlæg
 • Uskiftet bo
 • Privat skifte
 • Forenklet privat skifte
 • Bobestyrerbehandling

Hvilken skifteform dødsboet bliver behandlet efter, afhænger af den konkrete sag. Ofte kan arvingerne selv bestemme skifteformen, ellers er det skifteretten, der afgør skifteformen.

Personlig rådgivning af erfaren dødsbobehandler

Malene Warming Nissen kan hjælpe dig, hvis du ønsker hjælp til dødsbobehandling. Hun har prøvet processen mange gange før og kender alle faldgruber. Du får blandt andet hjælp til:

 • Valg af skifteform (rådgivning)
 • Behandlingen af dødsboet, herunder udarbejdelse af åbningsstatus, boopgørelse og selvangivelse
 • Det praktiske omkring boets behandling

Malene har stor forståelse for, at det for mange kan virke uoverskueligt at tage stilling til behandling af dødsboet og samtidig håndtere sorgen over at have mistet. Med Malene ved din side, vil du få nærværende og kompetent rådgivning, der tager højde for din situation og dine følelser.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Min oplevelse med Malene Warming Nissen har været helt fantastisk. Hun har fra start til slut været virkelig behjælpelig og har hele tiden guidet mig i hvordan jeg skulle forholde mig. Hun har været klar til at hjælpe på alle tidspunkter af døgnet. Malene er altid smilende og rar i sin væremåde og så er hun super dygtig til sit arbejde. Jeg kan klart anbefale Malene og hendes kollega Lars. Det bliver 5 stjerner herfra
Max

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Som advokat er Malene Warming Nissen meget imødekommende, har fuld fokus, er lyttende, altid smilende og meget forstående og undersøger tingene i dybden
C.R.N.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Hvis du skal bruge en god advokat til en børnesag, og gerne vil have grundighed og super forarbejde og dialog, samt klædes ordentlig på til retssag/møder, kan jeg anbefale, advokat Malene W. Nissen. Hun udviser imødekommenhed, forståelse for dine/ jeres frustrationer, angst og bekymringer. Hvis du vil være sikker på at din/jeres advokat, har styr på tingene omkring sagen, kan jeg varmt anbefale advokat Malene W. Nissen fra Advodan Sønderjylland.
J.N.

Det siger kunderne om Malene Warming Nissen

Advodan var min repræsentant i kampen for mine børns ve og vel - Malene Warming forstod vigtigheden og alvoren, og jeg er i dag et stort skridt videre og er tryg ved at jeg har fundet professionel hjælp, forståelse og ihærdighed hos Advodan Sønderjylland.
Lis

Lokalt advokatkontor 

Advodan Sønderjylland er et lokalt forankret advokatkontor. For os er det vigtigt at være en integreret del af vores lokalområde. Når du bliver budt indenfor hos os i en af vores afdelinger, vil du opleve, at vi sætter dig og din situation i fokus. Vi ønsker at yde det højeste niveau af professionel service gennem nærværende rådgivning, der gør dig klogere på din juridiske situation.

Trygt Boskifte

Advodan Sønderjylland er medlem af Trygt Boskifte. Som medlem af mærkningsordningen Trygt Boskifte følger vi konkrete retningslinjer udstedt af Danske Advokater og Advokatsamfundet.

For dig betyder det, at du er sikret en gennemsigtig, fair og tryg behandling af dit skifte fra start til slut.

Kontakt Malene for et gratis møde

Indsender formularen...

Har du brug for hjælp til dødsbobehandling?