PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Køb, salg og virksomhedsoverdragelse

Køb eller salg af virksomhed kræver mange bolde i luften på én gang. Vi guider dig gennem nogle af de mange overvejelser, du skal tage stilling til.

Der er ofte mange juridiske spørgsmål forbundet med virksomhedsoverdragelser. Måske du længe har gået med tanken om at sælge, eller måske er den rette mulighed for at købe en virksomhed endelig dukket op. Hvad end din situation er, vil vi gerne hjælpe dig videre.

Vi guider dig gennem:

  1. Virksomhedsoverdragelse, herunder aktivoverdragelse, overdragelse af kapitalandele, due diligence og vigtigheden i at handlen dokumenteres på skrift
  2. 6 steps til køb af virksomhed, fra indledende research og virksomhedsanalyse til overvejelser om reorganisering og optimering af virksomheden
  3. Salg af virksomhed, herunder analyse af salgsmuligheder, salgsmodning, gennemførsel af salget og videre stillingstagning efter salget
  4. Generationsskifte, fra overvejelserne omkring ejerstruktur til skattemulighederne i forbindelse med generationsskiftet

Kontakt Advodan for at øge dine chancer for en succesfuld virksomhedsoverdragelse.

Allierer du dig med en Advodan-advokat, bliver du klædt på til at navigere i de juridiske krav og muligheder for din virksomhed – og får tryghed omkring hele processen.

Køb af virksomhed

Overvejer du at købe virksomhed, er der mange forhold at tage højde for. Du skal fx undersøge dine finansieringsmuligheder, overveje formålet med købet og have styr på de nødvendige dokumenter. Det er også en god idé at adskille virksomhedens økonomi fra din private økonomi, så din private formue er sikret i tilfælde af virksomhedens konkurs.

Læs mere om køb af virksomhed

Salg af virksomhed

Overvejer du at sælge din virksomhed, kan der være mange spørgsmål, som melder sig. Har virksomheden den rette selskabskonstruktion til et salg? Hvem skal overtage virksomheden? Hvilke dokumenter skal udarbejdes? Hvis du har begrænset eller ingen erfaring med virksomhedssalg, er det en god idé at alliere dig med en juridisk rådgiver fra starten, som kan vejlede dig i hele processen.

Læs mere om virksomhedssalg

Virksomhedsoverdragelse

En virksomhedsoverdragelse gennemføres normalt som enten en aktivoverdragelse eller en overdragelse af kapitalandele. De to måder har hver sine fordele og ulemper, og du bør sætte dig grundigt ind i dem, hvis du overvejer at overdrage hele eller dele af din virksomhed, eller du selv står til at blive ny virksomhedsejer.

Læs mere om virksomhedsoverdragelse

Generationsskifte

Overvejer du at overdrage din virksomhed til en ny generation, er det afgørende, at du begynder planlægningen i god tid. Du bør blandt andet tage stilling til virksomhedens ejerstruktur, tidspunktet for overdragelsen og de skattemæssige konsekvenser. En advokat kan hjælpe dig med at sikre, at generationsskiftet foregår på den bedste måde for alle parter.

Læs mere om generationsskifte
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til