Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Når du skal sælge en virksomhed, kan det som udgangspunkt foregå på to måder. Du kan vælge at sælge en del af virksomheden, dvs. nogle af virksomhedens aktiver (eller passiver) – eksempelvis en ejendom, et varemærke, maskiner eller noget fjerde. Det sker ved en såkaldt aktivoverdragelse.

Alternativt kan du sælge hele virksomheden ved at sælge anparterne/aktierne i det selskab, hvorfra virksomheden bliver drevet. Det sker ved en såkaldt kapitaloverdragelsesaftale.

Uanset hvad du vælger, kræver det forberedelse og research at sælge virksomhed. Ved at være i god tid kan du forberede dig bedst muligt på en forhandling.

Salgsprisen på din virksomhed er svær at forudsige. Mange faktorer spiller ind, og prisen vil afhænge af, hvordan branchen og markedet ser ud.

Er du i god tid med ejerskiftet, har du tid til at vente på den rigtige køber, der vil betale prisen.

Sådan gør du virksomheden klar til salg

Når du har taget beslutning om ejerskifte, skal virksomheden gøres klar til salg. Det betyder blandt andet en gennemgang af selskabets juridiske set up.

I forbindelse med ejerskifte er det også vigtigt, at din virksomhed er fremtidssikret. Er der plads til udvidelse på længere sigt? Har du styr på dine aftaler, og er jeres ydelser og produkter fulgt med udviklingen? Det tager tid at trimme organisationen, så det er en fordel at gå i gang op til fem år før et planlagt ejerskifte.

Hvem skal overtage virksomheden?

Uanset om en potentiel køber er et familiemedlem, en medarbejder eller en ekstern køber, bør virksomheden gøres klar til salg i god tid.

Sælger du til et familiemedlem, er der gunstige skatteregler. Ved at lade en advokat gennemgå din virksomhed fra A til Z får du sikkerhed for, at salget sker på den optimale måde for både dig, din virksomhed og familiemedlemmet, der køber.

Du kan også vælge at sælge din virksomhed til en medarbejder. Har den mulige køber været ansat i virksomheden i mere end tre år, er der også skattemæssige fordele at hente.
 

Hent e-bogen 10 tips til sikker virksomhedsdrift

Få tilsendt vores e-bog og få svar på de vigtigste spørgsmål, der kan sikre et juridisk sikkert fundament i din virksomhed.

  • Juridisk guide til dig som virksomhedsejer
  • 40 sider med konkrete råd
  • Bliv klogere og få svar på dine spørgsmål
  • Print - eller læs online
Få din e-bog her

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Erhverv.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende e-bogen og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysningerne her

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Hjælp til salg af virksomhed? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.