Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ægteskab eller papirløse par

Registrerede partnerskaber

Hvis I er af samme køn, kan I lade deres partnerskab registrere. Et registreret partnerskab svarer til et ægteskab, men med enkelte undtagelser.

Du er her

Enten skal én af jer have bopæl her i landet og være dansk statsborger, eller begge parter skal have haft bopæl her i landet i de seneste to år før registreringen.

Statsborgerskab i Holland, Finland, Norge, Sverige og Island sidestilles med dansk statsborgerskab. Det vil sige, at registreret partnerskab kan indgås i Danmark, hvis en af parterne er statsborger i et af disse lande og har bopæl i Danmark.  

Ønsker I en kirkelig velsignelse af jeres registrerede partnerskab, skal I kontakte en præst i Folkekirken. De danske præster er dog ikke forpligtede til at velsigne et registreret par.

Bestemmelser i dansk lovgivning, som omhandler ægteskab og ægtefæller, gælder som hovedregel også på registreret partnerskab og registrerede partnere. For eksempel har I gensidig underholdspligt og samme arveret som ægtefæller, ligesom jeres partnerskab opløses efter samme regler, som et ægteskab opløses.

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.732 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.732 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.