PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ægteskab og samliv

Der er mange ting at tage stilling til, når du først har fundet den eneste ene. Uanset om du og din partner ønsker at forblive ugifte eller at indgå et ægteskab, finder du hjælp til det juridiske, der medfølger her.

For mange kan det være svært at gennemskue de juridiske forskelle på at være gift og at leve i et papirløst forhold. Derfor har vi lavet en række guides, hvor vi gør dig klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du vælger enten at leve i et papirløst forhold eller at indgå et ægteskab. Vidste du fx at:

  • Når du og din samlever bliver gift, får I en række forpligtelser og rettigheder, som kun frafalder ved skilsmisse eller dødsfald. Det gælder blandt andet gæld, forsikring, arveret og gensidig forsørgelsespligt.
  • Som ugifte samlevere er I ikke underlagt de samme forpligtelser og rettigheder. Derfor er det særligt vigtigt, at I opretter et testamente for at sikre jer i tilfælde af brud eller dødsfald. I bør desuden overveje, om I skal oprette en sameje- og en samlivskontrakt.

Hos Advodan kan vi rådgive dig om de juridiske forhold, du og din partner bør tage stilling til.

Ægtepagt

Skal du og din partner giftes? Så kan det være en god idé at oprette en ægtepagt. En ægtepagt sikrer blandt andet, at jeres ejendele og formue fordeles, som I ønsker, hvis I senere bliver skilt. 

Læs mere om ægtepagter

Samlivskontrakt

Når du og din partner lever i et papirløst forhold, er jeres samliv ikke reguleret af retsregler – og det er ophøret af det heller ikke. Med en samlivskontrakt kan I sætte ord på, hvordan jeres udgifter og værdier skal fordeles i tilfælde af, at I går fra hinanden.

Læs mere om samlivskontrakt

Samejekontrakt

Hvis du og din ugifte samlevende køber fælles bolig, er det en god idé at oprette en samejekontrakt. En samejekontrakt hjælper jer med at fastlægge, hvordan I kommer ud af samejet i tilfælde af, at I går fra hinanden eller bliver uenige om boligen.

Læs mere om samejekontrakt

Familieretsadvokat

En advokat med speciale i familieret beskæftiger sig med den del af lovgivningen, der vedrører samliv, følelser og familieforhold. Hos Advodan har vi specialiserede familieretsadvokater, som kan hjælpe med alt fra testamenter til rådgivning om ægteskabets juridiske forhold.

Læs mere om familieretsadvokat
Indsender formularen...

Læs vores e-bog om familie og arveret. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst kan sikre dig selv og din familie.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?