PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Vi guider dig gennem familieretten

Står du med et familieretligt spørgsmål, eller vil du bare gerne vide, hvordan du sikrer dig selv og din familie bedst muligt? Vælg det emne her på siden, der er relevant for dig – så guider vi dig videre. Har du brug for et juridisk dokument eller rådgivning hos en familieretsadvokat, står vi selvfølgelig også klar til at hjælpe dig med dét.

Det kan være svært at gennemskue familierettens mange regler og konsekvenser – og nogle gange er der spørgsmål på spil, som kan være ekstra svære at tage stilling til. Samtidig giver familieretten også en række muligheder. Vidste du fx:

Hos Advodan kan vi hjælpe dig med at navigere i de mange regler og muligheder inden for ægteskab, samliv, skilsmisse, ophør af samliv, dødsfald, arv og testamente. Vi tilbyder personlig rådgivning om små og store juridiske spørgsmål, og har du en familieretlig sag, kan vi tage hånd om den fra start til slut.

En familieretsadvokat fra Advodan, kan hjælpe dig med alt fra økonomiske forhold mellem ægtefæller eller samlevende til sager om skilsmisse og forældremyndighed.

Arv og testamente

Vil du gerne sikre dig selv og dine pårørende i tilfælde af dødsfald, bør du sætte dig ind i de vigtigste regler for arv og testamente. Fx skal du og din kæreste oprette et udvidet samlevertestamente, hvis I vil arve efter hinanden. Det kan også være nødvendigt at oprette et testamente, hvis du vil sikre, at din ægtefælle kan blive boende i jeres hus med børnene i tilfælde af, at du går bort.

Læs mere om arv og testamente

Dødsfald

Perioden efter et dødsfald blandt ens nærmeste kan virke helt uoverskuelig. Alligevel er du nødt til at finde svar på en række praktiske og økonomiske spørgsmål, hvis du står i den situation - bl.a. om anmeldelse af dødsfaldet, afdødes ejendele, fordeling af arv og håndtering af regninger.

Læs mere om rollen som pårørende efter et dødsfald

Skilsmisse og ophør af samliv

Ligesom dødsfald er skilsmisse - eller brud med en samlever - en hændelse, som ofte medfører en svær tid, hvor mange juridiske spørgsmål melder sig. Hvad vil det fx sige at være bopælsforælder? Hvilke papirer skal man have i orden? Og hvilke økonomiske konsekvenser har skilsmissen?

Læs mere om skilsmisse, separation og ophør af samliv

Ægteskab og samliv

Er du gift, eller bor du sammen med din kæreste, er det en god idé at have styr på den grundlæggende jura. Fx kan det være en fordel at sikre sin formue med en ægtepagt, når man er gift, eller at oprette en samejekontrakt, når man køber bolig med en kæreste. 

Læs mere om ægteskab og samliv

Tvangsanbringelse

I Danmark er cirka 2.700 børn anbragt uden for hjemmet mod forældrenes vilje (tal fra 2018). Truer en tvangsfjernelse over din familie, kan det bl.a. være rart at kende til dine og dit barns rettigheder, proceduren for en tvangsanbringelse, mulighederne for at klage og reglerne for hjemgivelse.

Læs mere om tvangsanbringelse
Indsender formularen...

Læs vores e-bog og få overblik over, hvordan du kan sikre dig selv og din familie i forhold til arv, dødsfald, samliv, ægteskab og skilsmisse.