PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Testamente og arv

Vil du gerne have indflydelse på, hvad der sker med din arv, når du går bort? Eller står du til selv at skulle arve? Så læs vores guides om testamente og arv her.

Reglerne for arv og testamente giver mange muligheder for at sikre sig selv og sine pårørende i tilfælde af dødsfald. Men der er mange regler – og også begrænsninger –, og måske har du ikke det fulde overblik. Vidste du fx:

  • at det er arveloven, der bestemmer, hvordan arven fordeles blandt de efterladte, hvis afdøde ikke har udarbejdet et testamente?
  • at du skal underskrive dit testamente for en notar, hvis du vil være sikker på, at det kommer frem efter din død?
  • at din ægtefælle eller børn har krav på at modtage 25% af den arv, du efterlader dig?
  • at du og din samlever ikke arver efter hinanden, medmindre I laver et udvidet samlevertestamente?

Hos Advodan kan vi rådgive dig om, hvilke arveretlige forhold du bør tage højde for i din konkrete situation.

Fremtidsfuldmagt

Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer – og måske ender du en dag i den ulykkelige situation, at du ikke er i stand til at træffe beslutninger på dine egne vegne om fx økonomi og sundhedsmæssige forhold. Vil du sikre, at det er en person, du har tillid til, som kommer til at varetage dine interesser i en sådan situation, bør du overveje at oprette en fremtidsfuldmagt.

Læs mere om fremtidsfuldmagter

Testamente

Du ved helt sikkert godt, hvad et testamente er, men måske er du usikker på, om det er nødvendigt at oprette et. Men faktisk er der grunde til, at det kan være relevant at oprette et testamente, uanset om du er gift, har en kæreste eller lever alene, og uanset om du har børn eller ej. 

Læs mere om testamenter

Arv og gæld

Står du til at arve fra nogen, som har gæld? Har du selv gæld og er gift? Eller har du gæld og står til at skulle arve? Så kan det være relevant at kende til reglerne for arv og gæld. Og først og fremmest at vide, at man godt kan arve gæld – men at loven er indrettet, så man kan undgå det.

Læs mere om arv og gæld

Børnetestamente

Vidste du, at det er Familieretshuset eller Familieretten, der bestemmer, hvem der skal overtage forældremyndigheden over dine børn, hvis du (og børnenes anden forælder) går bort? Vil du gerne have indflydelse på beslutningen, skal du oprette et børnetestamente. Det kan også være relevant, hvis du vil undgå konflikt mellem to efterladte familier, eller hvis du ikke ønsker, at den anden forælder skal have forældremyndigheden over jeres børn, som du har eneforældremyndighed over.

Læs mere om børnetestamenter
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Indsender formularen...

Læs vores e-bog om familie og arveret. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst kan sikre dig selv og din familie.