Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Købsaftale

Købsaftalen, eller slutsedlen som den hed tidligere, er den juridiske kontrakt mellem sælger og køber. Den er udarbejdet af sælgers ejendomsmægler og indeholder fx oplysninger om kontantpris, udbetaling, finansiering, overtagelsesdato og tidsfrister.

Du er her

Normalt vil du som køber skrive under på købsaftalen først. Indtil sælger også har skrevet under, er købsaftalen et tilbud fra dig om at købe boligen – og i den periode kan du godt trække dit tilbud tilbage, hvis du fortryder.

Har du ikke mulighed for at få en advokat til at gennemgå købsaftalen, inden du skriver under, skal du huske at få et advokatforbehold ind i aftalen. Advokatforbeholdet betyder, at købsaftalen er betinget af, at din advokat kan godkende aftalen.

Læs mere om din fortrydelsesret og fordelen ved et advokatforbehold

Hvad står der i en købsaftale for bolig?

Købsaftalen indeholder de vigtigste oplysninger i forbindelse med en ejendomshandel. Du bør derfor sørge for at læse aftalen grundigt igennem selv eller sammen med din rådgiver.

Inden du skriver under, skal du huske, at du kan ændre købsaftalen, hvis du ønsker at give tilbud på andre vilkår end dem, der står i aftalen.

I aftalen vil der være oplysninger om:

  • Sælgers og købers navne og adresser
  • Ejendommens beliggenhed inkl. matrikelnummer og kommune
  • Overtagelsesdato
  • Kontantpris
  • Løsøre eller andet som følger med i handlen
  • Frister for fx at udarbejde og underskrive skøde
  • Sælgers og købers pengeinstitutter
  • Deponering af udbetaling og restkøbesum
  • Henvisning til handlens øvrige dokumenter (fx salgsopstilling, oplysning om fortrydelsesret, tilbud om ejerskifteforsikring, BBR-meddelelse, tingbogsoplysning, forsikringspolice, offentlig vurdering, ejendomsskattebillet, tilstandsrapport, el-installationsrapport, energimærke, ejendomsdatarapport, tinglyste servitutter på ejendommen)

 

købsaftale bolig

 

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.