Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Byggeri

Betaling af byggeprojekt

Entrepriseaftalen skal ikke kun indeholde en pris, men også bestemmelser om hvornår og hvordan der skal betales.

Du er her

Hvis du er heldig at få en aftale om, at du først betaler, når byggeriet er færdigt, er der ikke så meget at betænke sig over.

Ofte vil entreprenøren dog gerne have aftalt en betalingsplan, hvor du betaler i rater.

En betalingsplan kan i princippet være opbygget på to forskellige måder.

Den ene måde knytter sig til større ”pejlemærker” i selve det færdige byggeri. Så vil der fx stå 15 % efter afsluttet støbning, 25 % efter rejsning af spær, 20% når byggeriet er lukket osv.

Betalingsplan - betaling af byggeprojekt

Du bør her sikre dig, at de enkelte procentsatser svarer til den andel af opgaven, det drejer sig om. Eksempelvis er støbning som regel ikke 90% af opgaven.

Den anden måde, betalingsplanen kan være opbygget, er efter entreprenørens egne angivelser af, hvor langt han er kommet med de forskellige elementer. Så vil man månedsvis bliver opkrævet svarende til, hvad der er blevet lavet – fx støbning 100%, murerarbejde 60%, tømrerarbejde 25%, el 10% etc.

Hvis I har aftalt at benytte jer af denne model, skal du kunne kontrollere rigtigheden af entreprenørens angivelser. På denne måde kan du sørge for, at du betaler i samme grad, som der bliver bygget, og ikke mere end det. Det vigtige er nemlig, at der er råd til at færdiggøre arbejdet for de penge, der er tilbage.

Betaling af dit byggeprojekt

15 procents sikkerhed 

Det er der nok alligevel aldrig – i hvert fald ikke, hvis du skal have en anden part til det. Derfor aftaler man normalt, at entreprenøren stiller en sikkerhed på 15% af entreprisesummen i byggeperioden. Sikkerheden kan være en bankgaranti. Denne garanti nedskrives normalt til 10%, når byggeriet er færdigt. Da byggeriet på dette tidspunkt er afleveret, skal garantien ikke længere sikre, at det bliver færdigt. I stedet bliver det et ”garantibevis” til sikkerhed for, at entreprenøren udbedrer mangler, hvis du opdager sådanne efter afleveringen. Garantien nedskrives til 2% efter et år, fordi de fleste og mest omfattende mangler hurtigt bliver opdaget.

Når der er aftalt en betalingsplan, vil entreprenøren nogle gange have sikkerhed for, at raterne vil blive betalt. Så kan man i samarbejde med sit pengeinstitut stille garanti for entreprisesummen.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit byggeprojekt?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.