Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Ægtefællebidrag

Når du skal skilles, skal du tage stilling til spørgsmålet om ægtefællebidrag (tidligere kaldet hustrubidrag eller underholdsbidrag). Det kan være relevant at forhandle ægtefællebidrag, hvis din ægtefælles indkomst er meget større end din.

Du er her

Når du skal skilles, skal du tage stilling til spørgsmålet om ægtefællebidrag (tidligere kaldet hustrubidrag eller underholdsbidrag). Det kan være relevant at forhandle ægtefællebidrag, hvis din ægtefælles indkomst er meget større end din.

En aftale om ægtefællebidrag består af to dele: 

  • Bidragets størrelse, som fastsætter den månedlige bidragsydelse
  • Bidragets længde, som fastsætter, hvor mange år bidragspligten skal løbe

Hvis I begge er i den erhvervsaktive alder, har job og dermed indtægter, er det ikke sandsynligt, at den ene part tilkendes ægtefællebidrag ved skilsmisse. Der skal nemlig være stor forskel på ægtefællernes indkomst og sociale position for, at den ene part kan blive pålagt at betale bidrag til den anden. Generelt har det også betydning, hvilke muligheder ægtefællerne har for fremtidig beskæftigelse.

ægtefællebidrag - har du ret til underholdsbidrag?

Beløbet er fradragsberettiget, og taksten fastsættes ud fra bidragyderens indkomst.

Hvis I er uenige om, hvorvidt en af jer skal betale bidrag til den anden eller uenige om størrelsen af bidrag, afgør retten spørgsmålet.

I ADVODAN oplever vi generelt færre og færre tilfælde, hvor der betales ægtefællebidrag, og at tendensen går i retning af kortere bidragsperioder.

AFKALD PÅ ÆGTEFÆLLEBIDRAG

Hvis du afskriver dig retten til ægtefællebidrag, kan du ikke få den tilbage på et senere tidspunkt. Det er dog ikke helt ualmindeligt, at en ægtefælle giver afkald på bidrag mod at få et engangsbeløb i stedet. I denne forbindelse er der mange forhold at tage højde for, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til en skilsmisseadvokat, inden du indgår en aftale.

Stopper din ægtefælle med at betale bidrag til dig, kan du gå til Udbetalingen Danmark og få hjælp til at inddrive det. Skattestyrelsen har mulighed for at tilbageholde beløbet i din tidligere ægtefælles løn, så du får, hvad du er berettiget til.

ÆNDRINGER I BIDRAGETS STØRRELSE

Har I selv aftalt bidragets størrelse, og en af jer ønsker aftalen ændret, kan I selv aftale størrelsen af et nyt bidrag. Kan I ikke blive enige, kan retten ved dom ændre aftalen, hvis det på grund af væsentligt forandrede forhold vil være urimeligt at opretholde aftalen.

Fælles for alle aftaler på området er, at de kan ændres ved dom, hvis jeres økonomiske forhold ændres væsentligt.

Du kan læse mere om ægtefællebidrag på Familieretshusets hjemmeside og på Ankestyrelsens hjemmeside.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.