Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Strafferet

Hvad er en straffesag?

I en straffesag efterforsker politiet en sag mod dig. Det kan dreje sig om alt fra en sag om overtrædelse af færdselsloven, for eksempel en hastighedsovertrædelse til spirituskørsel, og over til sager om vold og indbrud, til meget alvorlige sager som røveri, voldtægt eller drab.

Du er her

Når efterforskningen er afsluttet, vil anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses tiltale mod dig. I en straffesag kan du blive idømt en bøde eller fængsel. Der kan også ske konfiskation af dine ting eller værdier, du kan miste dit kørekort eller miste bestemte rettigheder, eksempelvis retten til at drive virksomhed. Du kan også blive dømt til at betale erstatning. Dømmes du i en straffesag, kan afgørelsen komme til at stå på din straffeattest.

En straffesag kan handle om dine handlinger som privatperson, men det kan også være handlinger, som du har foretaget som en del af dit arbejde eller i din virksomhed. Erhvervsstraffesager kan for eksempel vedrøre reglerne om arbejdsmiljø, landbrug og fiskeri, skatte- og afgiftsregler, køre- og hviletid, dyreværnssager eller andre særlove.

Straffesag

Vi behandler alle typer straffesager med samme grundighed og omhu – uanset om det er en lille eller en stor sag. Vi inddrager dig tæt i sagens behandling, så du ved, hvad der sker i sagen. Du får altid personlig rådgivning og et eller flere møder med din forsvarer. Bliver du frifundet i retten eller opgiver politiet selv sagen, så fremsætter vi erstatningskrav mod staten for uberettiget anholdelse mv.

Har du brug for hjælp til Strafferet?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Strafferet?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.