Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Tvangsauktion

Salgsopstillingen

I forbindelse med en tvangsauktion udarbejdes der altid en tvangsauktionssalgsopstilling, som indeholder en række dokumenter om ejendommen, der skal sælges på tvangsauktion. En dokumentpakke i forbindelse med en tvangsauktion består typisk af 40-80 sider.

Du er her

De første 3-4 sider i dokumentpakken er selve salgsopstillingen over ejendommen, der sælges på tvangsauktion. Resten af dokumenterne er forskellige bilag om ejendommen og opgørelser fra panthavere mv. 

Informationer om restgæld

På side 1 finder du adressen på den ejendom, der sælges på tvangsauktion, auktionstidspunktet, hvor auktion bliver afholdt, hvem der har begæret auktionen samt en beskrivelse af ejendommen, dens størrelse og offentlige ejendomsværdi.

På side 2 og 3 finder du prioritetsopgørelsen. Prioritetsopgørelsen viser, hvem der har pant i ejendommen, hvilken restgæld, der skal indfries, hvilken restgæld, du kan forvente at overtage og på hvilke vilkår, det kan ske.

Typisk vil du som tvangsauktionskøber have fået en finansiering på plads fra dit eget penge- og realkreditinstitut, og så er det vigtigt, at du undersøger, om der er særlige vilkår, når du indfrier den dækkede restgæld i ejendommen.

Størstebeløbet

En anden meget vigtig oplysning i salgsopstillingen finder du under punkt B i salgsopstillingen. Under punkt B fremgår nemlig ”Størstebeløbet”, som er det beløb, en tvangsauktionskøber skal betale ud over sit bud.

Størstebeløbet er det maksimale beløb for omkostninger og pligter, som du overtager. Beløbet omfatter bl.a. lejekrav, omkostninger ved auktionen, ejendomsskatterestancer mv.  

Størstebeløbet er typisk i omegnen af 50.000 til 100.000 kroner. Er størstebeløbet i salgsopstillingen eksempelvis oplyst til 80.000 kroner, og byder man 1.000.000 kroner på tvangsauktionen, skal de 80.000 kroner lægges oven i buddet.

Sikkerhedsstillelse

Byder du højest ved auktionen, skal du straks stille sikkerhed. Derfor skal du være helt sikker på, at du har den nødvendige finansiering helt på plads med banken, inden du byder på auktionen. Sikkerhedsstillelsen anvendes ikke til betaling af købesummen.

Kravet til sikkerhedsstillelse fremgår af sidste del af salgsopstillingen, og det endelige beløb beregnes efter sidste bud. 

 

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.