PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Forhandleraftale mellem producent og forhandler

En forhandleraftale er den mest simple samarbejdsform mellem en producent og en sælger. Både på det danske marked og mellem udenlandske virksomheder er det almindeligt at indgå forhandleraftaler.

Allan Styrishave
Advokat

Forhandleraftale - producent

Ved en forhandleraftale sælger du din virksomheds produkter til en forhandler, der står for salget til slutbrugeren. Forhandleren handler i eget navn og for egen regning. Det betyder, at du ikke har nogen forpligtelser, når du først har solgt varen til din forhandler. Til gengæld bestemmer forhandleren eksempelvis selv pris og markedsføring.

En forhandleraftale er en hurtig og billig vej ind på et nyt marked, da du ikke skal etablere en filial eller et datterselskab. Samtidig har forhandleren som regel værdifuldt, lokalt markedskendskab, som du selv mangler for at komme godt i gang på et nyt marked. Du kan vælge at udvide forhandleraftalen med en aftale om eneret.

Forhandleraftale - forhandler

Som forhandler køber du varer til videresalg. Du handler i eget navn og for egen regning. Det betyder, at du selv kan bestemme fx pris på varen, når du først har købt den af producenten. Du kan med fordel forsøge at udvide forhandleraftalen med en aftale om eneret.

Indsender formularen...

Har du spørgsmål til forhandleraftaler? Kontakt os i dag