PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Boligkøb: Jeg skal købe bolig

Det er spændende at købe bolig – men det er også en omfattende opgave, som kræver, at du tager stilling til mange spørgsmål og undersøger mange forhold. Vi hjælper dig gennem processen, så du kan koncentrere dig om at finde drømmeboligen.

Bliv klar til dit boligkøb

Det er ofte en stor beslutning at købe ny privat bolig. Der opstår for de fleste boligkøbere mange juridiske spørgsmål undervejs, som kræver professionel rådgivning.

Her på siden får du svar på dine spørgsmål om boligkøb – blandt andet om rådgivning og ejendomshandlens faser. Du finder også tre videoguides, en interaktiv grafik med overblik over forløbet og opgaverne i en bolighandel og en e-bog om sikker bolighandel.

Er du førstegangskøber kan du læse mere her.

Hvor skal du starte?

Der er mange forhold, som bør undersøges og overvejes i forbindelse med en bolighandel. På advodan.dk finder du en række guides, hvor du kan læse om det vigtigste ved køb af forskellige typer boliger: ejerlejlighed, andelsbolig, hus, sommerhus og bolig i udlandet. Du kan også læse om:

 • ejerskifteforsikringer, som sikrer dig, hvis der er skjulte skader på den bolig, du vælger at købe
 • dit rådighedsbeløb, som har betydning for, hvor mange penge du kan låne til at købe bolig
 • forældrekøb, som kræver opmærksomhed på andre forhold end en almindelig bolighandel
 • servitutter, som kan få betydning for din råderet over den ejendom, du overvejer at købe
 • tinglysning af skøde, som er den proces, der gør dig til officiel ejer af den bolig, du køber

Få advokathjælp når du skal købe bolig

Som boligkøber er der mange ting, du skal have på plads. Boligkøb er en kompliceret investering, og faldgruberne er mange – derfor kan det være en god idé at byde med advokatforbehold og kontakte en boligadvokat. 

Med hjælp fra Advodans boligadvokater er du sikret mod dyre overraskelser. Vi tilbyder køberrådgivning i dit nærområde og skaber fuld tryghed omkring din ejendomshandel. 

Ejendomshandlens faser

Købet af ny bolig er et længere forløb, som strækker sig over flere faser:

 1. Boligsøgning
 2. Bud på bolig
 3. Indgåelse af købsaftale
 4. Overtagelse af bolig

Hos os kan du få juridisk bistand til hele processen eller de enkelte dele, hvor du har behov for assistance. Du kan kontakte en af vores specialiserede advokater inden for boligkøb i dag.

 

Boligsøgning

I Danmark findes der en række forskellige boligtyper – fx ejerlejlighed, hus og andelsbolig – hvor forskellige juridiske vilkår gælder. Du bør derfor være opmærksom på de enkelte boligtypers fordele og ulemper i relation til din situation og dine ønsker, når du overvejer at købe en bolig.

Vi tilbyder advokatrådgivning, uanset hvilken type bolig du er på udkig efter: Vi hjælper dig fx med at vurdere, om andelsforeningen har en sund økonomi og fornuftige vedtægter – eller om der ved køb af ejerbolig er en lokalplan, som potentielt kan komme i vejen for dine fremtidsdrømme.

Vi kan selvfølgelig også assistere i vurderingen af kvadratmeterpriser og skader på boligen – ligesom du kan have os med, når boligen bliver fremvist. 

Inden du afgiver dit bud, bør du have styr på servitutter, lokalplaner og tilstandsrapporter

Bud på bolig

Når du har fundet drømmeboligen, er det tid til at afgive dit bud.

En række faktorer har indflydelse på, hvor mange penge boligen bør koste – fx servitutter, lokalplaner og tilstandsrapporter. Dem kan vi hjælpe med at undersøge, så du får en vurdering af boligens værdi, der tager højde for de relevante juridiske forhold.

En god boligadvokat kan derfor være en stor hjælp, når der skal dannes overblik over budgivningen i forbindelse med dit boligkøb.

 

Købsaftalen

Efter du har afgivet dit bud på boligen, er købsaftalen – forhåbentlig – klar til at komme i stand. Her sørger din advokat for, at boligkøbet forløber så trygt og sikkert som overhovedet muligt:

 1. Vi kan gennemgå og godkende købsaftalen for dig. Vi kan også vurdere andre væsentlige dokumenter som tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, servitutter, elinstallationsrapport og energimærke.
 2. Uden den rette finansiering bliver der intet boligkøb. Når finansieringen er på plads, koordinerer vi med banken omkring bankgaranti og din deponering af købesummen.
 3. Sidst men ikke mindst assisterer vi selvfølgelig med tinglysning af skødet, så du får sikret ejendomsretten over din nye bolig.  

Overtagelsen

I forbindelse med overtagelse af din nye bolig er der også en række forhold, der skal på plads:

 1. Først og fremmest skal mellemværender mellem dig og sælger gøres op. Dette sker i refusionsopgørelsen, hvor diverse målere bliver aflæst og noteret, så du kun kommer til at hæfte for dit eget forbrug og sælgers halvdel af ejerskifteforsikringspræmien bliver betalt.
 2. Når handlen er i stand, skal købesummen frigives til sælger. Dette skal tidligst ske på overtagelsesdagen.
 3. Der kan forekomme mangler, som kræver reklamation – enten over for sælgeren selv eller ejerskifteforsikringen.

Som kunde hos Advodan får du hjælp til disse og alle de andre spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med overtagelse af din nye bolig. Vi sørger for, at du er i trygge hænder gennem hele købsprocessen. Læs mere her.

Indsender formularen...

Skal du købe ny bolig? Læs vores e-bog om sikker bolighandel, hvor du får juridiske tips og gode råd til dit boligkøb.