Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og medarbejdere

Ret til mulighedserklæring

Som arbejdsgiver kan du komme til at opleve, at en medarbejder bliver langtidssygemeldt. Så har du pligt til at indkalde til en sygefraværssamtale med den sygemeldte medarbejder inden for fire uger. Læs om sygefraværssamtalen og mulighedserklæring her.


Som arbejdsgiver har du ret til at få udarbejdet en mulighedserklæring

Her er det meget vigtigt at huske, at du ikke har krav på at vide, hvorfor medarbejderen er sygemeldt. Derimod må du gerne spørge, hvornår medarbejderen forventer at komme tilbage på arbejde.

Samtidig har du ret til at få udarbejdet en mulighedserklæring, hvor du sammen med den sygemeldte medarbejder og vedkommendes læge finder ud af, hvilke opgaver medarbejderen kan og ikke kan udføre.  Mulighedserklæringen afløser den tidligere lægeerklæring og gør det nemmere at fastholde den sygemeldte medarbejder på arbejdspladsen.

Udarbejd en mulighedserklæring sammen med den sygemeldte medarbejder og personens læge.

Mulighedserklæring ved kortvarige sygefravær

Mulighedserklæringen kan også bruges i forbindelse med kortvarige sygefravær. Der er ingen regler for, hvor tidligt du kan kræve en mulighedserklæring, så selvom fraværet kun er kortvarigt, kan du bede om at få udarbejdet en mulighedserklæring, hvis du vurderer, at det er nødvendigt.

Hvis en af dine medarbejder har mange korte fraværsperioder, kan det være en god idé at kræve en mulighedserklæring. På den måde kommer du tidligt i dialog med medarbejderen om årsagerne til fraværet. Det kan måske være med til at forebygge fravær, der kan ende i et langvarigt sygefravær.

Har du brug for rådgivning i forbindelse med en mulighedserklæring eller generelle spørgsmål til ansættelse og medarbejdere, så kontakt os i dag.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.