PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ansættelse og medarbejdere

Har du styr på alle regler for ansættelse? Læs med og bliv klogere på dine ansatte og sygdom, opsigelse, funktionærloven, graviditet og meget mere.

Der kommer løbende nye regler inden for ansættelsesretten, og som arbejdsgiver er det dit ansvar at overholde loven. Gør du ikke det, kan du risikere at komme ud i konflikter, der koster din virksomhed mange penge.

Har du brug for rådgivning om din virksomhed og dine ansatte, står vi klar til at hjælpe dig. Kontakt dit lokale Advodan-kontor for en uforpligtende samtale.

Allierer du dig med en Advodan-advokat, bliver du klædt på til at navigere i de juridiske krav og muligheder for din virksomhed – og får tryghed omkring hele processen.

Ansættelseskontrakten

Når du ansætter en ny medarbejder, er det vigtigt at få helt styr på ansættelseskontrakten. Der er nemlig en række krav til, hvad en ansættelseskontrakt skal indeholde, og det kan falde tilbage på dig, hvis der er fejl og mangler i kontrakten.

Læs mere om ansættelseskontrakten

Sygdom

Hvis en af dine medarbejdere sygemelder sig i en længere periode, er der en række forhold og regler, du som arbejdsgiver skal være opmærksom på at overholde. Du skal blandt andet sætte dig ind i reglerne omkring sygedagpenge og sygedagpengerefusion.

Læs mere om ansatte og sygemelding 

Graviditet og barsel

Gravide og medarbejdere på barsel er omfattet af en række særlige beskyttelsesregler. Som arbejdsgiver må du ikke fravælge, afskedige eller give en ansat dårligere arbejdsvilkår, fordi vedkommende er gravid eller ønsker at holde barsels-, fædre- eller forældreorlov. Reglerne findes i ligebehandlingsloven og gælder både mænd og kvinder.

Læs mere om graviditet og barsel

Ferie

Det er din pligt som arbejdsgiver at overholde reglerne i ferieloven. Ferieloven sikrer lønnede medarbejdere grundlæggende rettigheder i forbindelse med optjening og afholdelse af ferie. Faktisk pålægger ferieloven arbejdsgiveren en pligt til at sikre, at medarbejderen holder minimum 4 ugers ferie i løbet af ferieafholdelsesperioden. Det er blandt andet lønmodtagerens ret at holde 5 ugers ferie pr. ferieår, og loven gælder uanset, om dine ansatte er funktionærer eller timelønnede.

Læs mere om ferie
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til