Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Kunde- og leverandørsamarbejde

Forhandleraftale

En forhandleraftale er den mest simple samarbejdsform mellem en producent og en sælger. Både på det danske marked og mellem udenlandske virksomheder er det almindeligt at indgå forhandleraftaler.


Forhandleraftale - producent

Ved en forhandleraftale sælger du din virksomheds produkter til en forhandler, der står for salget til slutbrugeren. Forhandleren handler i eget navn og for egen regning. Det betyder, at du ikke har nogen forpligtelser, når du først har solgt varen til din forhandler. Til gengæld bestemmer forhandleren eksempelvis selv pris og markedsføring.

En forhandleraftale er en hurtig og billig vej ind på et nyt marked, da du ikke skal etablere en filial eller et datterselskab. Samtidig har forhandleren som regel værdifuldt, lokalt markedskendskab, som du selv mangler for at komme godt i gang på et nyt marked. Du kan vælge at udvide forhandleraftalen med en aftale om eneret.

Forhandleraftale - forhandler

Som forhandler køber du varer til videresalg. Du handler i eget navn og for egen regning. Det betyder, at du selv kan bestemme eksempelvis pris på varen, når du først har købt den af producenten. Du kan med fordel forsøge at udvide forhandleraftalen med en aftale om eneret.

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.