Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Markedsføringsloven

Markedsføring via e-mail

Husk at indhente samtykke fra modtageren, inden du sender markedsføring ud via e-mail.

Du er her

Det er i strid med loven at benytte e-mails til markedsføring, medmindre modtageren selv har givet lov på forhånd og selv har oplyst sin e-mailadresse til din virksomhed. Forbuddet gælder al elektronisk post. 

Ud over e-mails omfatter elektronisk post også talebeskeder, videobeskeder, MMS og SMS. Det er den såkaldte SPAM-paragraf i markedsføringsloven, der regulerer brugen af elektronisk post til markedsføring over for erhvervsdrivende.

Når en kunde afgiver sin e-mailadresse, skal du - hvis du ønsker at benytte den i din markedsføring, klart og utvetydigt oplyse kunden om, at adressen kan benyttes til fremsendelse af markedsføringsmateriale. Derudover skal det være nemt for kunden at framelde sig. 

Muligheden for nemt og gebyrfrit at afmelde sig skal desuden fremgå klart af alle efterfølgende henvendelser. 

For nyhedsbreve er det også i strid med lovgivningen at anvende et samtykkefelt, som på forhånd er afklikket. Kunden skal aktivt vælge at tilmelde sig nyhedsbreve.

Markedsføring af tilsvarende produkter 

Har du som erhvervsdrivende modtaget en kundes e-mailadresse i forbindelse med, at du har solgt dine produkter til kunden, må du gerne markedsføre tilsvarende produkter til kunden ved brug af dennes e-mail adresse.

Der er tale om en undtagelse til forbuddet mod uanmodet henvendelse ved brug af elektronisk kommunikation.

Det er et krav, at der er tale om markedsføring af tilsvarende produkter, som indgår i varesortimentet, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at markedsføre andre produkter, eller andre erhvervsdrivendes tilsvarende produkter.

Derudover er det et krav, at kunden på en klar og utvetydig måde har mulighed for let og gebyrfrit at sig ”nej tak” til markedsføringen. Muligheden skal gives både i forbindelse med kundens afgivelse af e-mailadressen og ved efterfølgende henvendelser.

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Kontakt mig
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.