Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Markedsføringsloven

Reklamepost og telefonsalg

Der er regler for hvordan, og hvem du må kontakte med din markedsføring.

Du er her

Markedsføring via fysisk post

Du må som udgangspunkt sende brevpost til alle. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke uopfordret må sende post direkte til bestemte personer, der har sagt nej til henvendelser. 

Det Centrale Personregister (CPR) udarbejder hvert kvartal en liste over de personer, der ikke ønsker at blive kontaktet med markedsføringsmateriale - den såkaldte Robinsonliste

Adresseløse forsendelser som fx tilbudsaviser og reklamer er en anden form for markedsføring, som du i princippet må sende til alle, men du (og dine distributører) skal naturligvis respektere "nej tak til reklamer"-ordningen.

Telefonsalg

Du må som udgangspunkt gerne telefonisk kontakte andre erhvervsdrivende, men i forhold til forbrugere er der i forbrugeraftaleloven (også kaldes dørsalgsloven) fastsat et forbud imod telefonsalg.

Som hovedregel må du og din virksomhed ikke ringe til en forbruger, medmindre han eller hun selv har bedt om det.

Der gælder dog nogle undtagelser, som giver virksomheder inden for visse brancher lov til at rette personlig eller telefonisk henvendelse. Det gælder ved salg af forsikringer, aviser, ugeblade og bøger samt abonnementstegning vedrørende redningstjenester og sygetransport. 

Markedsføring via e-mail - læs her

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.