Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Når du skal købe en virksomhed, kan det som udgangspunkt foregå på to måder. Du kan enten købe en del af virksomheden dvs. nogle af virksomhedens aktiver (eller passiver) – eksempelvis en ejendom, et varemærke, maskiner eller noget fjerde. Det sker ved en såkaldt aktivoverdragelse.

Alternativt kan du købe hele virksomheden ved at købe anparterne/aktierne i det selskab, hvorfra virksomheden bliver drevet. Det sker ved en såkaldt kapitaloverdragelsesaftale.

Uanset hvad du vælger, så kræver det forberedelse og research at købe virksomhed. Ved at være i god tid kan du forberede dig bedst muligt på en forhandling.

Kend dine egne forudsætninger

Når du overvejer at købe virksomhed, bør du overveje dine forudsætninger for købet. Har du lederevnerne? Ønsker du overhovedet at eje en virksomhed med det ansvar, der følger med? Derudover skal du overveje, hvilken branche og virksomhedsstørrelse du går efter.

Finansiering

Kend dine finansieringsmuligheder i god tid. Hvor meget kan du selv finansiere? Hvor meget skal du finansiere via dit pengeinstitut? Skal sælger eventuelt være med til at finansiere ejerskiftet? Der er mange mulige modeller.

Privatøkonomi

Husk at adskille dit professionelle virke fra din privatøkonomi. På den måde kan du sikre din private formue, hvis du er uheldig at gå konkurs. Det er fx oplagt at nedtrappe en eventuel kautionsforpligtelse og i stedet overføre den til et holdingselskab.

Hvad er et holdingselskab?

Med en ægtepagt kan du gøre din virksomhed eller ejerandel til særeje. Det sikrer, at din virksomhed ikke bliver berørt, hvis du skal skilles.

Hvis du er medejer i en virksomhed, anbefaler vi hos ADVODAN, at du kræver, at dine gifte partnere opretter ægtepagt. I modsat fald kan det betyde, at der sker ændringer i virksomhedens ejerforhold, hvis en af dine partnere skal skilles.

Har jeg brug for en ægtepagt?

 

 

Hent e-bogen 10 tips til sikker virksomhedsdrift

Få tilsendt vores e-bog og få svar på de vigtigste spørgsmål, der kan sikre et juridisk sikkert fundament i din virksomhed.

  • Juridisk guide til dig som virksomhedsejer
  • 40 sider med konkrete råd
  • Bliv klogere og få svar på dine spørgsmål
  • Print - eller læs online
Få din e-bog her

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Erhverv.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende e-bogen og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysningerne her

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.